Wat is affiliate marketing en hoe kan jij ermee starten

Zo wat is affiliate marketing

Zo wat is affiliate marketing en wat kan je ermee? Tijdens deze artikel ga ik bespreken wat affiliate marketing is en wat je ermee kan doen. 

Affiliate marketing is een zeer bekende manier van geld maken online. Het is geen bs zoals enquêtes invullen waar je maar 1 cent maakt ofzo per enquête.

Affiliate marketing gaat over het promoten van producten van bekende bedrijven. Alle producten dat je ziet op bol.com of coolblue kunnen gepromoot worden door jou. 

Als iemand via jou speciale link een product koopt dan krijg jij een een procent van de prijs van het product. 

Om deze link te krijgen bij een bedrijf moet je je eerst registreren. Vaak kan je aan het einde van de websites zien of ze een affiliate programma hebben of niet. 

Hieronder gaan we bespreken hoe je kan beginnen met affiliate marketing en wat je precies nodig hebt. Het is belangrijk dat je weet hoe je kan starten en wat je nodig hebt.  

Wat is affiliate marketing en hoe kan je ermee starten

Hoe kan je met affiliate marketing starten

Hoe kan je met affiliate marketing starten. Dat is een vraag dat veel beginners zich afvragen. Om te beginnen met affiliate marketing is het belangrijk dat je een website maakt. 

Begin nu met affiliate marketing met deze artikel.

Daarnaast kan je ook via social media producten promoten als je genoeg volgers hebt. Het is gewoon belangrijk dat mensen via jouw link producten koopt in de webshop. 

Een website maken voor affiliate marketing

Website

Om een website te beginnen heb je eerst een hosting nodig en een domein. Als je een website wilt gaan maken hebben we hier twee hosting providers die je kan gebruiken. 

Mijn.host is een geweldige hosting provider 

Een website is heel belangrijk omdat iedereen die opzoek is naar informatie naar Google gaat. Als jouw website op Google is kunnen ze jouw informatie vinden over producten en meer. 

Door ze informatie te geven over een product of een software kunnen ze via jouw link deze producten bekijken of kopen als ze dat willen. 

Geld verdienen met social media

Social media

Als je niet een website wil gebruiken om producten te promoten kun je dit ook doen via social media. Denk eraan dat je veel volgers nodig hebt en je zal ook een landing page moeten hebben.

Als je via social media wilt gaan promoten kun jij een landingspage maken voor je producten. Met getresponse kun jij makkelijk landing pages maken voor je producten en je kan ook heel makkelijk emails van je bezoekers opslaan.  

Welke bedrijven kan ik promoten

Als je graag wil weten welke bedrijven je kan promoten dan zal ik hier een aantal aangeven. 

De eerste bedrijf die we gaan bespreken is de bekendste van Nederland. Bol.com is een geweldige keus voor als je producten wilt promoten. Bol.com heeft een zeer grote variatie van producten die je kan gaan promoten. 

Daarnaast heb je ook coolblue die ook een geweldige uitgebreide variatie van producten heeft die je ook kan promoten. Wat wel handiger is aan coolblue is dat ze hogere commissie hebben sommige producten. 

Hoe kies ik een niche voor affiliate marketing

Kies een niche

Voor dat je begin met een website aanmaken is het belangrijk dat je weet wat je gaat promoten. Als je niet weet wat je gaat promoten op je website en niet iets specifiek kiest zal je niet goed ranken op Google. 

Het is dus belangrijk dat je iets kiest dat je leuk vind en waarvan je producten kan promoten. Denk bijvoorbeeld aan fitness, gaming, koptelefoon enzovoort. 

Zoek producten op bol.com en Coolblue die je leuk vind en begin deze te promoten. Verder een heel belangrijke punt is dat je niet perse alleen maar een bedrijf hoeft te promoten. 

Je kan van vele verschillende bedrijven producten kiezen die bij je niche passen en deze promoten. 

Een website maken of starten

Website starten

Nu dat je een niche hebt gekozen die je leuk vindt en waarvan je producten kan promoten is het belangrijk dat je een website begin. 

Zonder een website zal het heel moeilijk zijn om je producten te promoten. Denk er even over na, als je iets wilt kopen of een review wilt zien over een product waar is de eerste plek waar je naar toe gaat? Google. 

Iedereen die opzoek is naar een review of informatie over een product gaat als eerst naar Google voor informatie. Dus het is cruciaal dat als je producten gaat promoten dat je website op Google kan ranken.

Het is belangrijk dat je deze mensen kan targeten en zodat ze jouw website bezoeken voor informatie. Op deze manier help je ze met informatie en zij helpen jou door het product via jouw link te kopen.

Nederland

Om een website te beginnen moet je eerst een hosting kiezen. Start je hosting bij mijn.host hierin kan je meteen starten en een wordpress omgeving aanmaken om te starten met bloggen. 

Als je niet precies weet hoe je een wordpress omgeving kan installeren kun je even contact opnemen met mijn.host zodat ze jou hiermee kunnen helpen. 

Als je meer wilt weten over hoe je kan beginnen met affiliate marketing en je wilt een stap voor stap training dan kun je deze hier bekijken

Deze training is wel in het Engels maar dat is cruciaal omdat in de USA hebben ze meer kennis over affiliate marketing dan hier in Nederland. 

Wereldwijd 

Als je beslist om producten van amazon te promoten over de hele wereld dan kan je makkelijk een website aanmaken bij bluehost

Bij bluehost is het super makkelijk om je website te bewerken omdat ze geweldige uitleg hebben waarmee je makkelijk kan beginnen. 

Daarnaast is het beter om over de hele wereld te promoten omdat je meer bezoekers zal krijgen en ook meer geld kan maken. Begin met je website bij bluehost en start met geld maken online nu. 

Vraag je hosting voor hulp als nodig

Als je niet helemaal uitkomt met een website opzetten dan raad ik je aan om even een ticket te schrijven. Schrijf een ticket naar een van deze webhosting zodat ze je zo snel kunnen helpen om te beginnen. 

producten voor affiliate marketing

Zoeken naar producten

Nu gaan we even praten over welke producten je wilt kiezen en cruciale punten waar je op moet letten. 

Als je producten gaat promoten moet je zeker weten dat deze producten goed zijn en dat er al een aantal reviews zijn naar welke je kan kijken. 

Je wilt niet slechte producten gaan promoten omdat bezoekers je niet meer zullen vertrouwen. Het is dus belangrijk dat je producten 4+ sterren hebben van de 5 zodat deze makkelijk verkopen bij bezoekers. 

Zoek producten die een goede prijs hebben zodat je een goed commissie krijgt. Je wilt niet 1 euro commissie krijgen omdat dit gewoon te laag is. 

Bekijk de commissie die worden uitgegeven door bol.com en promoot de producten die je genoeg commissie hebben zodat je ook snel genoeg geld kan verdienen om je kosten te dekken. 

Seo voor affiliate marketing

SEO – Keyword research

Als je een website hebt wil je deze ook laten ranken in google. Het is dus belangrijk dat je veel gaat schrijven over allerlei producten zodat google je website naar boven brengt bij bezoekers. 

Het is dus belangrijk dat je weet welke woorden mensen online zoeken over je niche zodat je voor deze woorden kan ranken. Daarom gaan we hier SEO bespreken. SEO staat oor search engine optimisation en dit is iets dat je moet doen om sneller te ranken op google. 

Je wilt een gratis keyword tool gebruiken om onderzoek te doen naar woorden die te maken hebben met je niche. Denk bijvoorbeeld dat je een fitness cursus wilt gaan promoten. Dan is het belangrijk dat je alles zoekt over fitness en wat ermee te maken heeft zodat je erover kan schrijven en de cursus kan promoten met je link. 

Artikel schrijven

Als je de goede woord hebt gevonden waarvoor je wilt ranken zal je een artikel om deze woord moeten schrijven. Als voorbeeld nemen we hier afvallen in 2019. Dan zal je alle informatie moeten zoeken over afvallen in 2019. 

  • Afvallen in 2019
  • Hoe kan je het snelste afvallen in 2019
  • Welke dieet helpt in 2019 om af te vallen 

Dit zijn een aantal voorbeelden die je kan gebruiken. Je wilt alles om die woord willen uitleggen zodat je bezoekers genoeg informatie lezen en dan geef je ze een extra zoals een cursus of een product die ze kunnen kopen om sneller hun doel te bereiken. 

 

Dit was snel uitgelegd wat affiliate marketing is. Als je echt alles erover wilt leren zal je wel moeten investeren is een goede training waardoor je niet zoals ik pas na 1 jaar alles begreep. 

Bekijk de bekendste affiliate marketing training van 2019

Leave a Reply