Wat Is Affiliate Marketing [Uitleg + Video Voor Starters]

Wat is affiliate marketing

Wat is affiliate marketing. Veel beginners willen graag weten wat het is en wat je ermee kan doen. Steeds nieuwe en nieuwe bedrijven worden gemaakt. 

Deze bedrijven willen producten, software of een service aan klanten bieden en zij willen graag de perfecte klanten vinden om dit te doen.

Omdat zij zelf niet 24/7 willen gaan werken om artikelen te schrijven om klanten binnen te krijgen laten ze deze werk aan andere mensen over. 

Wat is affiliate marketing en hoe kan jij ermee beginnen

Ze laten deze werk aan mensen over die een publiek hebben en die graag een deel van de winst willen krijgen. 

Deze mensen zijn de affiliate marketeers en het is aan hun om producten van bedrijven te promoten om een commissie te krijgen. 

Een affiliate marketeer worden is niet zo ingewikkeld. Ik zal tijdens deze artikel meer vertellen over wat affiliate marketing precies is en hoe jij ermee kan starten.

Waarom is affiliate marketing zo handig?

Affiliate marketing is een geweldige optie voor iedereen die graag online geld wilt maken. Affiliate marketing is niet alleen bedoeld voor mensen die al een publiek hebben. 

Affiliate marketing kan ook gedaan worden door beginners en mensen zonder een publiek. 

Begin nu met affiliate marketing door deze artikel te lezen

Iedereen die informatie nodig heeft of graag een review wilt lezen gaat altijd naar Google. Google is de eerste plek waar iedereen gaat voor informatie over producten. 

Mensen zoeken informatie op Google

Al jij een website maakt over een bepaalde niche product dat promoot een bepaalde product dan zal jij een commissie maken. 

Omdat jouw website informatie bevat dat Google belangrijk zal vinden zullen mensen jouw website bezoeken om informatie te vinden over een product. 

Omdat mensen op jouw website komen voor informatie dan gaan ze via jouw affiliate link producten kopen waardoor jij een commissie krijgt. 

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing

De voordelen van affiliate marketing is dat je zelf bepaald wanneer je een nieuwe artikel zal schrijven voor jouw website. 

Hoe meer je werk hoe meer kans je hebt om meer te verdienen. Er is geen limiet op hoeveel je kan gaan verdienen als je het goed doet. 

Affiliate marketing voordelen

Jij kan starten met affiliate marketing voor een geweldige budget in tegenstelling tot dropshipping die heel veel geld kost. 

Jij hoeft niets te doen met klantenservice omdat het bedrijf die jij promoot dat doet. Jij zorgt alleen voor klanten voor dat bedrijf en jij krijgt een geweldige commissie ervoor. 

Hoe meer producten jij gaat promoten online hoe meer geld jij gaat maken. Het is belangrijk dat jij een website hebt die een bepaalde niche markt promoot. 

Een voorbeeld van een niche website is een website de gebaseerd is voor een bepaalde probleem of benodigdheden. 

Denk aan mensen die graag willen afvallen. Als jij een website baseer op producten en tips om te afvallen dan zullen mensen via jouw website informatie vinden en producten kopen die ze gaan helpen om af te vallen. 

Affiliate marketing ervaringen

Mijn eigen ervaring met affiliate marketing zijn zeer goed. Ik ben er zelf al 2 jaar mee bezig en ik zal al in de eerste paar maanden een verschil 

Affiliate marketing ervaring

Affiliate marketing is heel zwaar om ermee te beginnen omdat jij eerst het werk moet doen om later het geld te krijgen. 

Je zal niet meteen nadat je 10 ofzo artikelen hebt geschreven meteen zien dat mensen je product zullen kopen. Het zal zeker langer duren om te ranken voor keywords die heel zwaar zijn en daarom moet je voor long tail keywords gaan. 

Wat zijn keywords

Wat zijn keywords en waarvoor heb je ze nodig. Keywords zijn woorden of zinnen die door gebruikers worden gezocht. 

Denk bijvoorbeeld als een persoon graag wilt afvallen en hij gaat naar Google. Wat is het eerste wat deze persoon gaat zoeken. Dit zijn de keywords die een persoon kan zoeken: 

  • Hoe kan is snel afvallen
  • Beste manieren om te afvallen
  • Snel afvallen 

Dit allemaal zijn keywords en het zijn woorden die bezoekers van Google kunnen opzoeken voor als ze informatie willen vinden over afvallen. 

Keyword research planner - Keywords zoeken en vinden

Om deze woorden te vinden kan jij gebruik maken van een keyword tool. Die is namelijk een programma of website die je kan gebruiken om deze woorden te vinden. 

Een aantal gratis keyword tool websites zijn:

Google suggest is de suggesties die jij krijgt van Google aan het einde van een zoektocht. Dit zijn zoek aanbeveling die door andere bezoekers zijn gedaan die ook zochten naar informatie. 

Jij kan deze zinnen gebruiken als keywords om artikelen te schrijven met informatie over deze onderwerpen en om bezoekers te krijgen. 

Hoe kies je long tail keywords

Het is belangrijk dat jij niet probeer te ranken voor woorden die heel moeilijk zijn om voor te ranken. Om te weten of een keyword moeilijk voor te ranken is kan jij Google keyword planner gebruiken en zien wat de competition is. 

Meestal wil je voor keywords gaan die lang zijn en die niet veel informatie over is. Een voorbeeld van een long tail keyword is bijvoorbeeld hoe kan ik het beste afvallen in 2019. 

Dit is een zeer lange keyword in tegenstelling tot als je alleen hoe kan ik afvallen neemt. Een long tail keyword geef jou meer kans om op de eerste pagina van Google te komen. 

Mijn affiliate marketing review

Wat is mijn affiliate marketing review en is het nog wel te doen. Ik heb al 2 jaar bezig met affiliate marketing en ik weet zeker dat het nooit zal veranderen.

Affiliate marketing review 

Affiliate marketing is gewoon simpelweg een manier van hoe bedrijven hun producten laten promoten door andere voor een kleine bedrag. 

Dit zorgt ervoor dat zowel het bedrijf geld maakt als de mensen die het promoten. Affiliate marketing maakt het makkelijker voor bedrijven om meer klanten te krijgen zonder dat ze veel moeite hoeven te doen. 

Dit is de reden waarom ik denk dat affiliate marketing geweldig is en zal niet stoppen voor een lange tijd. Veel mensen zeggen dat er al veel websites zijn die je voor zijn gegaan waardoor je het niet zal maken in affiliate marketing. 

Het probleem is dat er steeds nieuwe producten worden bedacht en gemaakt en deze producten moeten worden geadverteerd door iemand. 

Als jij een website maakt over producten die niemand over praat of die nieuw zijn dan zal je zeker geld maken. 

Hoe kan jij beginnen met affiliate marketing

Als jij graag wilt beginnen met affiliate marketing dan moet je eerst een website hebben waarop jij artikelen kan gaan schrijven. 

Deze artikelen moeten je keyword bevatten zodat jij kan gaan ranken. 

Ik heb speciaal voor beginners een video tutorial die je kan gaan bekijken om snel te beginnen met affiliate marketing en snel je website op te zetten. 

Deze video gaat je precies vertellen hoe jij een hosting kan kiezen die bij je past en hoe jij een wordpress website kan opzetten. 

Je kan je eerste website maken met bluehost hosting voor een .com domein en mijn.host voor een .nl domein. 

Denk eraan dat jij moet zorgen dat je website in Google geïndexeerd wordt en dan je veel artikelen schrijft over je onderwerp. 

Wil je graag meer leren over affiliate marketing: Bekijk deze geweldige cursus om voor iedereen te komen. 

Leave a Reply