Een affiliate website groeien [Tips + Extra uitleg]

Een affiliate website groeien

Je affiliate website groeien kan in veel verschillende manieren en daarom is het belangrijk dat je weet welke jij wilt toepassen. 

Als jij je affiliate website wilt groeien zonder dat je geld gaat besteden dan heb ik iets voor jou hieronder. Je begrijpen waarom je meer artikelen zal moeten schrijven.

Affiliate marketing website groeien

Verder kan je ook je website groeien met geld als je dat makkelijker vindt. Je zal dan leren hoe je artikelen door andere mensen laat schrijven en hoeveel dat gaat kosten.

Verder ga ik je leren hoe jij meer artikelen kan verkopen aan je bezoekers met email marketing en hoe je dat kan toepassen. 

Een affiliate website groeien is niet super moeilijk als je snap hoe je dat het beste kan doen. 

Tijdens deze artikel zal ik uitleggen hoe jij je affiliate marketing website kan groeien en hoe jij dat het beste kan doen. 

Ik zal je uitleggen hoe jij je traffic kan verhogen met social media, email marketing en betaalde ads. Dit zijn geweldige opties voor als je meer bezoekers wilt op je website. 

Hoe kan jij je affiliate marketing website groeien

Er zijn verschillende manieren van hoe jij je website kan groeien. Je kan meer artikelen schrijven, social media, email marketing, YouTube of ads. 

Affiliate website groeien - Verschillende manieren om je

Dit zijn geweldige manieren voor meer traffic. Deze manieren worden door velen gebruikt en zijn zeker de beste.

Meer artikelen schrijven

Als je gratis wilt ranken en meer traffic wil dan is  je beste keuze om meer artikelen te gaan schrijven. Door beter op google te ranken kan je je kans groter om meer bezoekers te krijgen. 

Keyword research is ook heel belangrijk. Je wilt graag alles weten wat te weten valt in jouw niche. Op deze manier kan je veel opties hebben voor wanneer je veel moet gaan schrijven. 

Je wilt een lijst hebben met alle keywords die je kan vinden zodat je genoeg artikelen kan gaan schrijven later. Dit zal je zeker helpen om je affiliate marketing website te groeien. 

SEO is heel belangrijk en daarom dat je keyword research moet doen. 

Affilate website groeien met SEO

Search engine optimization is heel belangrijk en je moet een geweldige SEO plugin gebruiken zoals Yoast seo of rank math om goed te weten hoe je kan gaan ranken. 

Hoe meer content je schrijf hoe meer bezoekers je zal krijgen. Hoe meer je gaat schrijven om keywords hoe meer kans je zal krijgen om op de eerste pagina te komen van google waardoor je heel veel meer bezoekers zal krijgen. 

Meer leren over affiliate marketing kun je via deze link doen.

Youtube

Youtube gebruiken en je affiliate marketing website groeien. Youtube is een geweldige platform en veel mensen maken er gebruik van. 

Het is nu zo geworden dat veel meer mensen graag juist een video willen kijken dan informatie te lezen. 

Affiliate website groeien met Youtube.

Daarom moet jij hiervan gebruik maken en veel video’s maken over je affiliate marketing websites en je producten via YouTube promoten. 

Dit is heel handig omdat je meteen een backlink kan maken voor je website via YouTube en ook direct producten kan promoten. 

Denk eraan dat je niet je gezicht hoeft te laten zien. Je kan een audio recorden en bewerken met een powerpoint presentatie over je producten. 

Dit zal zorgen dat ze kunnen luisteren naar wat een product zo belangrijk maakt en dat ze via je link in de beschrijving kopen. 

Wat nog beter aan YouTube video is dat als je het product hebt dat je ook een review ervan kan gaan maken. 

Affiliate website groeien met YouTube Review video's

Dit is heel handig omdat veel mensen zoeken naar reviews voor dat ze een product gaan kopen. Heel handig voor als je extra commissie wilt gaan maken. 

Jij hoeft je gezicht niet in de video te laten zien maar wel je handen terwijl je product beschrijf en ook vertel wat er goed aan  is etc. 

Instagram 

Nu ga ik het hebben over instagram en hoe jij hiermee meer bezoekers kan krijgen op je affiliate website. 

Als jij een instagram account maakt over de product die jij promoot zal je mensen moeten volgen die geïnteresseerd zijn in deze product. 

Affiliate website groeien met social media en Instagram

Jij zal dan makkelijk meer bezoekers krijgen die interesse hebben in dat product. Jij kan ook foto’s maken van je hand en de product als je deze hebt. 

Het is heel belangrijk dat jij een link hebt op je instagram beschrijving naar je website zodat ze er naar toe kunnen gaan voor meer informatie. 

Het is belangrijk dat als je een blog hebt dat jij je bezoekers naar de juiste landingspagina stuurt zodat ze wel de juiste artikelen lezen en niet artikelen over iets anders. 

Facebook

Verder kan je ook via Facebook je producten gaan promoten. Jij kan makkelijk groepen vinden van mensen die geïnteresseerd zijn in een product. 

Jij kan dan vervolgens een mooie bericht naar ze sturen met informatie over een bepaalde product waarop ze geïnteresseerd zouden zijn. 

Affiliate marketing website groeien met facebook account

Een voorbeeld is voor fotografen, jij kan makkelijk een training voor fotografen aan ze aanbevelen zodat ze beter foto’s gaan maken. 

Jij kan zelf ook een Facebook pagina gaan maken en deze uitbreiden met informatie en foto’s en vervolgens deze linken aan je website. 

Jij kan ook via Facebook ads gaan maken en je website ook met ads promoten maar daar zal ik meer hieronder vertellen. 

Pinterest

Verder hebben we pinterest. Pinterest is een geweldige plek voor als je meer bezoekers wilt krijgen. 

Pinterest is een geweldige platform voor als je meer bezoekers wilt krijgen. Denk eraan dat pinterest meer wordt gebruikt door mensen wereldwijd en niet zoveel in Nederland. 

Affiliate producten beter verkopen met pinterest social media - Affiliate marketing

Maar als je een pinterest pagina maakt heb je wel meer kans dat mensen die je opzoeken of producten van je zoeken je via pinterest kunnen vinden. 

Ik raad pinterest aan voor als je een website hebt die wereldwijd producten promoot zoals producten van clickbank of Jvzoo. 

Email marketing beginnen

Nu gaan we het hebben over email marketing en hoe jij dit kan toepassen op jouw website. Met email marketing kan jij de email van bezoekers opslaan en ze later mailen met producten waarop ze geïnteresseerd zijn. 

Als je graag wilt starten met email marketing zal je ook gebruik moeten maken van een plugin die emails kan vragen en opslaan. 

Groie je affiliate website met Email marketing

Een gratis plugin voor dit is sumo. Hiermee kan je pop ups en slide in forms gebruiken die gegevens aan de bezoekers vraagt. 

Verder wil je gebruik maken van een programma die deze emails bewaart en ook emails naar de gebruikers stuurt automatisch. 

Een geweldige programma voor dit is getresponse. Dit is een van de goedkoopste waar je maar 15 euro per maand hoeft te betalen om te gebruiken. 

Betaalde ads om meer te verkopen en voor emails

Tenslotte hebben we betaalde ads waarmee je meer emails kan gaan verzamelen. Met betaalde promotie kan je meer emails gaan verzamelen van mensen die graag informatie willen over de product die jij promoot. 

Wat ook heel handig is aan betaalde promotie is dat je het geld die je maakt van affiliate marketing kan gebruiken om meer te gaan promoten met betaalde ads voor meer emails. 

Hoe meer emails je hebt van mensen die graag willen weten over jouw product hoe meer emails je naar ze stuurt hoe meer geld je zal maken. 

Email marketing is heel populair en wordt door veel mensen gedaan. Dit komt omdat mensen steeds meer zullen kopen. 

Website groeien met ads - affiliate marketing

Als je direct je bezoekers naar de bedrijven verzend die jij promoot zal jij alleen maar 1x je commissie krijgen. Maar wat doen die bedrijven dan met die klanten. 

Zij bewaren hun email en sturen ze steeds nieuw en nieuw emails met aanbiedingen en producten. Vervolgens gaan deze klanten deze emails lezen en zullen zij meer gaan kopen. 

Jij zal van deze upsells geen commissie krijgen maar zullen deze bedrijven wel meer geld gaan maken en jij niet. Dat betekent dat de klanten nu van hun zijn en niet van jou. 

Om dit te voorkomen is het handig dat je begint met email marketing. Want anders zal je steeds meer en meer content moeten schrijven om geld te maken terwijl deze bedrijven alleen emails hoeven te sturen en maken zij geld van jouw harde werk. 

 

Leave a Reply