Dropshippen met shopify in Nederland [Is het nog te doen?]

Dropshipping met shopify in nederland hoeft niet ingewikkeld te zijn als je weet hoe je moet starten. Het is belangrijk dat je weet welke producten je moet promoten.

Hoe werkt dropshipping

Dropshipping is wanneer je producten direct vanuit de leverancier naar de klant stuurt. Dit is heel handig voor beginners die graag niet veel geld willen gebruiken voor voorraad. 

Omdat jij de producten direct naar vanuit de leverancier naar de klant stuurt duurt het een aantal weken voordat de klant deze ontvang. 

Het is daarom ook belangrijk dat de klant hiervan bewust is en dat die weet dat het zolang gaat duren. Als de klant dat niet weet zal je veel emails krijgen van boze klanten. 

Met dropshipping bepaal jij wat de prijs wordt van de producten die jij gaat dropshippen en jij krijgt dan winst. 

Verder moet jij zorgen dat de klanten de producten krijgen en dat alles goed afloopt. Emails en klantenservices moeten door jou afgehandeld worden. 

Dropshipping met shopify in nederland

Dropshippen met shopify in Nederland

Dropshippen met shopify in Nederland kan wat lastig zijn voor vele.

Dropshippen met shopify in Nederland was een tijdje geleden een beetje moeilijk. 

Dit komt omdat je een creditcard moest hebben en je ook een kvk nummer moest hebben. Maar nu is dat veranderd en heb je geen creditcard meer nodig. 

Nu kan je met paypal betalen en kan je ook meteen beginnen met dropshippen. 

Met de plugin Oberlo kan je meteen producten van aliexpress importeren in je webwinkel en deze verkopen. 

De prijzen kan je zelf instellen en je kan ook de gegevens van de producten veranderen en aanpassen naar eigen wil. 

Verder kan je ook bepalen welke afbeeldingen jij gaat gebruiken bij elke product en hoe deze worden weergegeven. 

Is dropshippen nog te doen

Dropshippen met shopify in Nederland is zeker nog te doen. Ik beschik zelf ook over een dropshipping webwinkel en het maak wel verkoop. 

Het belangrijk aan dropshipping in deze jaren is dat je speciale producten moet gaan verkopen die niet makkelijk te vinden zijn hier in Nederland. 

Als je producten makkelijk gevonden kunnen worden in webwinkels zoals bol.com of coolblue dan zal je zeker geen geld verdienen.  

Het is daarom heel belangrijk dat de producten die je gaat verkopen speciaal zijn en dat je deze goed kies. 

Dropshipping leveranciers

Dropshipping leveranciers zijn niet zo moeilijk te vinden. Als je producten wilt gaan verkopen dan kan je dit het beste doen van aliexpress. 

Soms kun je leveranciers vinden dichterbij maar om speciale producten te vinden kan je dit het beste doen bij aliexpress. 

Aliexpress heeft een hele hoge variatie van producten waaruit je kunt kiezen. Je kan zeer goed producten zoeken die niet worden gedropship en die zeer goed doen. 

Je kan goed kijken hoeveel bestellingen deze producten hebben. Het is goed als je producten kiest die rond de 60 bestellingen hebben en goede reviews hebben. 

Afbeeldingsresultaat voor dropshipping wiki

Dropshipping producten 

Dropshipping producten kunnen wel moeilijk zijn om te kiezen. Daarom is het handig dat je onderzoek doet naar wat er wordt gezocht door mensen. 

Met een keyword research website kan je makkelijk onderzoek doen naar woorden die worden gezocht door mensen op Google.

Omdat jij graag mensen wilt benaderen die opzoek zijn naar een product wil je ook weten wat ze precies opzoeken. 

Op deze manier kan je ook naast facebook advertentie ook met SEO je producten promoten. 

SEO is search engine optimization en dit is wat je moet doen om je website op Google te laten ranken. Dit is heel handig voor als je via Google je producten wilt promoten zonder te betalen. 

Dropshipping in Nederland ervaringen

Dropshipping in Nederland is door veel mensen gedaan. Ervaringen zijn zeer goed maar er zijn ook veel slechte ervaringen. 

Dit komt omdat er veel mensen zijn die denken dat het makkelijk is en dat is het niet. Dropshipping is wel een makkelijke manier om te beginnen maar je moet wel veel werk doen. 

Je moet je product goed kunnen promoten. Als jij je product niet goed promoot dan zal je zeker geen geld verdienen. 

Je product promoten kan met facebook of google gedaan worden. Denk eraan dat je hiervoor moet betalen en dat het even duurt voordat je echt goede winst gaat maken. 

Zoals bij elke onderneming, het duurt even voordat je echt winst gaat maken en voordat het echt goed gaat. 

Producten niet kopen voor voorraad zal niet veel veranderen omdat je producten in deze tijd heel moeilijk an adverteren omdat veel andere dropshippers het ook doen. 

Dropshipping webshop beginnen

Een dropshipping webshop beginnen is niet zeer moeilijk. Je kan makkelijk een webwinkel starten door jezelf te registreren en je winkelnaam te kiezen. 

Nadat je een winkel naam hebt gekozen kun je verder gaan en de winkel naar eigen smaak veranderen. Een zeer goede tutorial om je eigen dropshipping webshop te beginnen vind je hieronder. 

Deze video leg precies uit hoe je een hele webwinkel kan starten en hoe je deze meteen kan gaan gebruiken om te beginnen. 

Shopify geef je eerst 14 dagen gratis om te testen en als je echt wilt starten moet je een planning nemen en dan kan je gaan verkopen. 

Ik raad je aan om eerst alles te gaan testen en dan je planning te kiezen om te starten. Bekijk hier de gratis 14 dagen shopify trial

De video tutorial hebben we hier!

Deze video leg je precies uit hoe jij je eigen shopify webwinkel kan gaan starten en hoe makkelijk dat is. 

Van begin tot eind leg deze video je uit hoe jij je eigen dropshipping webshop kan starten. 

Wil je meer weten over dropshipping. Bekijk onze artikelen over dropshipping.

Leave a Reply