Hoe Kan Je Een Blog Beginnen en Geld Verdienen

Als je wilt weten hoe jij een  blog kan beginnen en hoe jij geld kan verdienen online dan zal je dit zeker willen lezen. 

Hier ga ik precies bespreken hoe jij hiermee kan beginnen en hoe jij dit het beste kan doen. 

Het is belangrijk dat je van te voren weet dat dit een zeer uitgebreide artikel is. Als je precies wilt gaan naar een bepaalde stuk dan kan je de inhoudsopgave gebruiken. 

Zo hoe kan jij geld verdienen met een blog?

Lees verder en leer hoe jij hiermee kan beginnen.

Wat is een blog website

Voordat we beginnen over hoe jij een blog kan beginnen om geld te verdienen online. Eerst moeten we bespreken wat een blog website is. 

Een blog website is een website die gaat over een bepaalde niche. Het gaat namelijk om dat je steeds informatie geeft aan de lezer over een bepaalde onderwerp. 

Een blog website maken

Als je een blog wilt beginnen dan is het belangrijk dat je eerst een niche kies. Een niche is een bepaalde onderwerp dat helpt mensen om een doel te bereiken. 

Een voorbeeld van een niche is afvallen, gezondheid, gamen en fitness. Dit zijn een aantal voorbeelden van een niche. 

De website die jij gaat maken moet in een goede niche zitten die jij denk dat goed is en waarin jij producten kan promoten.

De producten die jij gaat promoten kunnen uit webwinkels komen zoals bol.com en coolblue. 

Hoe kan je geld verdienen 

Zo hoe kan jij geld verdienen met een blog? 

Hoe jij geld kan verdienen met een blog is door het promoten van andermans producten. 

Online geld verdienen met affiliate marketing

Zo kun jij makkelijk producten van bol.com en coolblue promoten in je blog waardoor jij een kleine commissie ervoor krijgt. 

Denk eraan dat het heel belangrijk is dat je producten promoot die wel de bezoeker kan helpen. 

Als je bijvoorbeeld de niche afvallen kiest dan wil je ook producten die ze helpt om sneller af te vallen en om de honger te verminderen. 

Ook kun je in deze niche dieet boeken promoten en veel meer. Je wilt alles bespreken dat te maken heeft over je niche. 

Naast het bespreken van alles wat te maken heeft over je niche, wil je ook in de artikelen producten promoten. 

Wat is affiliate marketing

Zo wat is affiliate marketing en hoe kan jij hieraan beginnen. 

Affiliate marketing is een oplossing voor bedrijven die zelf niet elke dag willen gaan promoten om hun producten te verkopen. 

Doordat ze andere mensen een kleine commissie geven om hun producten te promoten is het namelijk makkelijker voor hen om geld te maken samen met de affiliate marketeers. 

Het probleem voor bedrijven is dat als ze zelf bepalen om een product te promoten zonder dat affiliate marketeers het doen, zullen zij veel geld verliezen aan advertentie en het schrijven van artikelen. 

Daarom geven ze andere mensen de kans om dit voor hen te doen voor een lage commissie. 

Als je meer wilt leren over affiliate marketing en hoe jij veel geld kan maken ermee dan moet je zeker een affiliate marketing cursus bekijken. 

Hoe maak je een blog website

Een blog website starten kan wat moeilijk zijn voor beginners maar ik zal mijn best doen om het goed uit te leggen. 

Om een blog website te starten moet jij eerst een webhosting aanvragen waarop jij je domeinnaam gaat kiezen en je website gaat hosten. 

Een geweldige webhosting service is Siteground. Hier kun jij voor een domeinnaam kiezen en een hosting

Een website maken - Domeinnaam en hosting

Verder nadat je een domeinnaam hebt gekozen en een hosting zal je verder een wordpress installatie moeten uitvoeren op deze website. 

In de dashboard van Siteground moet er een optie zijn om dit te doen. Als je die niet hebt dan kun je ze altijd emailen zodat zij voor jou wordpress installeren. 

Dit is de makkelijkste manier om wordpress te krijgen op jouw website en snel ook. 

Nadat jij wordpress hebt op jouw website, wil je vervolgens een thema kiezen die bij je past. Door in de dashboard van wordpress te gaan is er links een menu. 

Je gaat naar Appearance en daarna theme en hier kies je een theme die er goed uitziet. Vervolgens wil je met deze thema je menu aanpassen en je pagina’s. 

Wordpress thema kiezen

Als je een theme hebt gekozen die je leuk vindt dan moet je een menu gaan maken, categorieën en pagina’s die verplicht zijn om te hebben. 

Omdat dit heel moeilijk is om uit te leggen in een artikel heb ik voor jou een training die gratis is. 

Hier heb ik een gratis stap voor stap training die je kan volgens in mijn gratis e-book met video tutorial. 

Nadat jij je website goed hebt dan kun jij beginnen met artikelen schrijven om te ranken op Google. 

 

Het is belangrijk dat je snap hoe je keyword research doet en hoe jij dit het beste kan doen. Er zijn een aantal gratis keyword research programma’s die je kan gebruiken zoals Google keyword search en Ubersuggest

Verder kan je ook Google zelf gebruiken om keywords te vinden dat je publiek aan het zoeken is. Dit zijn meestal de suggesties die je onderaan ziet als je iets zoekt. 

Maar zelf vind ik dat deze keyword research tools je niet genoeg informatie geven en daarom raad ik aan om een goedkope keyword research tool te gebruiken zoals de KeySearch.co 

Artikelen voor je blog

Als je klaar bent met je website moet je ook artikelen gaan schrijven die te maken hebben over je blog. 

Dit is een van de reden dat je Keyword research doet. Je wilt de perfecte woorden in je artikel gebruiken die je publiek ook aan het zoeken is. 

Door deze woorden te gebruiken heb je meer kans om op Google hoog te ranken. Hier leg ik ook veel meer uit in mijn gratis training die je kan gaan nemen. 

Blijven schrijven 

Een van de grootste fouten dat velen maken als ze geld proberen te maken met een blog is dat ze niet de juiste keywords gebruiken of dat ze niet veel schrijven. 

Als je stop met artikelen schrijven zal je ook zien dat je niet veel bezoekers gaat krijgen die je artikelen komen lezen. 

Artikelen blijven schrijven voor  meer bezoekers

Daarom is het belangrijk dat je blijft schrijven zodat je nieuwe bezoekers krijgt die interesse hebben in wat jij te zeggen hebt in een niche. 

Ook is het belangrijk voor Google dat je veel informatie hebt en dat je alles over jouw niche goed probeert uit te leggen aan je bezoekers. 

Zo gaat Google zien dat je alles over dat bepaalde onderwerp weet en zal Google jouw website als een autoriteit zien. 

Zo zal je beter ranken en zal je ook meer bezoekers dagelijks krijgen. 

Affiliate programma’s 

Als je producten gaat promoten nadat je een aantal artikelen hebt geschreven moet je ook affiliate programma’s gaan zoeken. 

Een aantal affiliate bedrijven die je kan gaan promoten zijn coolblue en bol.com deze hebben meer informatie over affiliate marketing in de footer. 

Ook zijn er bedrijven die beheren affiliate programma’s voor bedrijven. Hierin kan je ook bedrijven vinden die zelfs hogere commissie geven. 

Deze bedrijven/websites zijn:

Verder als je een andere bedrijf wilt promoten kan je altijd op de footer kijken voor als ze een affiliate programma hebben of niet. 

Wat je ook verder kan doen als je deze niet kan vinden is de website zelf mailen en zij kunnen jou vertellen of ze wel of niet een affiliate programma hebben. 

Kies producten die je wilt promoten in je blog

Na je onderzoek in deze verschillende bedrijven websites voor producten moet je nu al een idee hebben over welke producten je wilt gaan promoten. 

Kies de juiste producten om te promoten

Nadat je deze producten hebt gekozen wil je deze ook in je artikelen gaan benoemen. Jij kan bijvoorbeeld een artikel schrijven dat mensen helpt in een bepaalde niche. 

Dan kan je aangeven dat deze product ze verder zal helpen met hun probleem. 

Dit is heel handig en het werkt ook heel goed. 

Meer leren over affiliate marketing en geld verdienen online

Als jouw website klaar is en je wilt graag meer leren over hoe jij zelfs meer geld kan maken met affiliate marketing. 

Dan raad ik je aan om deze affiliate marketing cursus te nemen voor een goede prijs. Hier zal je meer leren en zal je makkelijker en sneller resultaten krijgen. 

 

Leave a Reply