Beginnen Met Affiliate Marketing In Nederland (Handleiding)

Wat is affiliate marketing

Wat is affiliate marketing en hoe kan je beginnen met affiliate marketing in Nederland. 

Affiliate marketing is een business methode waarin jij producten van andere bedrijven gaat promoten. 

Affiliate marketing is een van de geweldige maniere van geld maken vanuit je huis of als een student.

Jij promoot deze producten en wanneer iemand via jouw link naar een webwinkel gaat en koop iets dan krijg jij een commissie hiervan. 

Wat heel handig is aan affiliate marketing en de reden dat je moet beginnen met affiliate marketing in Nederland is dat je geen product hoeft te maken. 

Jij promoot producten van andere mensen en jij krijgt een deel van de winst. Er zijn zeer goede programma’s die je zelfs tot 30% commissie geven en zelfs ook nog meer. 

Daar zullen we later meer over praten. 

Beginnen met affiliate marketing in Nederland (Wat is affiliate marketing)

Vind jij dit al een geweldige manier van geld maken?

Zo ja?

Lees door!

Wat maakt affiliate marketing nog leuker? Je hoeft niet met klanten om te gaan en als er iets misgaat dan hoef jij je geen zorgen te maken omdat de bedrijf dat moet regelen. 

Jouw enige taak is om klanten/bezoekers te verzenden naar het product zodat ze deze kunnen kopen en zo maak je geld. 

Affiliate marketing heeft veel voordelen vergeleken met andere bedrijfsmodelen.

Het is daarnaast wel belangrijk dat de bezoekers deze producten kopen zodat jij geld maakt. Het is daarom cruciaal dat je goed de product kan promoten. 

Dit kan je doen met een review of het vergelijken met andere product zodat mensen het meteen beter vinden. 

Ook helpt het soms om een kortingscode te geven om een product te kopen. Dit zijn technieken die worden geïmplementeerd om producten beter te verkopen en om meer winst te maken als affiliate marketeer. 

Affiliate marketing - blog

Wil je zien hoe een affiliate website eruit ziet? Bekijk dan even deze website en bekijk hoe de informatie is gespreid zodat je alvast weet hoe jij dit ook moet gaan doen later. 

Waarom moet jij beginnen met affiliate marketing in Nederland en waarom is het zo handig. 

Met affiliate marketing kan je een kleine commissie krijgen van producten. Maar wat betekent dit ? Stel dat je een product verkoop van 200 euro en dat de commissie van deze product 5% is. 

Dat betekent dat je 10 euro zal krijgen voor elke product die je verkoop. Stel je dan voor dat je heel veel meer producten gaat promoten. 

Je zal heel veel geld maken en je zal zeker veel meer maken als je zonder te stoppen artikelen gaat schrijven om te ranken op google. 

Affiliate website voorbeeld

Affiliate marketing website voorbeeld

Nog beter dan dit?

Je kan zelfs nog veel meer websites gaan maken en deze groeien in verschillende niches waardoor je zelfs nog meer geld gaat maken. 

Zo, als je goed nadenkt over deze business model kan je heel veel geld maken met affiliate marketing. Je kan veel verdienen zolang jij blijft met artikelen schrijven over producten en meer. 

Veel jongeren vragen zich af of ze 18 moeten zijn of met starten en NEE. Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt je kan altijd starten met affiliate marketing. 

Affiliate marketing kan zelfs als je 15 jaar bent - Geen leeftijd beperking

Het is heel simpel om je in te schrijven voor een affiliate systeem en het enige wat je nodig hebt is een betaalrekening zoals ING. 

Dus ook al ben je 14, 15 of zelfs 10 kan je met affiliate marketing beginnen. 

Ik raad wel aan om je in te schrijven met de gegevens van je ouders zodat als iets gebeurd met de bedrijven dat je ouders je hierbij kunnen helpen. 

Dit hoeft namelijk niet. Maar is wel handig voor als je problemen wilt voorkomen. Jij kan dan wel jouw rekening als betaling koppelen en de gegevens van je ouders gebruiken als wie ze kunnen contacteren.

Beginnen met affiliate marketing in Nederland

Maar hoe kan je beginnen met affiliate marketing in Nederland? 

Om te beginnen zijn er eerst een aantal dingen dat je moet hebben. Jij moet eerst een niche kiezen over wat je gaat schrijven op je website. 

Wat is affiliate marketing en hoe kan je geld mee verdienen - beginnen met affiliate marketing in Nederland

Het is heel belangrijk dat jij een niche kies waarin je veel informatie kan schrijven en ook dat je leuk vind. 

Het is belangrijk dat je het leuk vindt omdat je anders niet veel gaat schrijven en zal je sneller stoppen. En je wilt zeker niet te vroeg stoppen want anders zal je niet veel geld maken.  

Jij moet zorgen dat je een website hebt waarin je informatie kan zetten over je producten. 

Vervolgens moet jij een strategie hebben van hoe jij gaat ranken op Google en welke keywords jij gaat proberen voor te ranken. 

Het is heel belangrijk dat je een plan hebt van hoe jij je website gaat groeien en hoe jij artikelen gaat schrijven. 

Dit is cruciaal omdat je veel gaat zitten schrijven en als je een plan hebt dan gaat het vaak makkelijker dan als je blind begint. 

Affiliate marketing website ranken duurt soms wel maanden lang

Een affiliate website begin pas na een jaar goed te ranken. Vaak kan je eerder goed ranken maar een nieuwe site duurt vaak even voordat Google deze gaat vertrouwen. 

Het is ook belangrijk dat je dagelijks artikelen gaat schrijven zodat je sneller gaat ranken op Google. 

Als je ziet dat je teveel tijd stop in keyword research en dat je niet dagelijks een artikel aan het posten bent. Dan is er iets mis en moet je meer gaan schrijven. 

Verder is het ook belangrijk dat je na een tijdje begint met email  marketing. Je moet emails van je bezoekers gaan verzamelen zodat je ze meer producten kan verkopen. 

Wat heb je nodig

Wat heb je nodig om te beginnen met affiliate marketing in Nederland?

Wat je nodig hebt is als eerst een website. Daarnaast moet je een niche kiezen die je leuk vindt en waar geld is gemaakt kan worden. 

Affiliate marketing hoe kies je een niche - beste niches voor affiliate marketing

Een aantal niches die heel bekend zijn en waar veel geld in zitten zijn de volgende:

Fitness

Gaming

Financieel 

Afvallen

Dit zijn een aantal van de niches waar veel geld in gemaakt kan worden. Er zijn veel mensen in deze niches en je kan profiteren daarvan. 

Nadat je een niche hebt gekozen moet je ook producten gaan zoeken die je wilt gaan promoten. Je wilt ook categorieën maken over verschillende onderwerpen waar jij het over gaat hebben.

Denk bijvoorbeeld als je een fitness niche zit. Je kan praten over cardio, afvallen, spier bouwen etc. Dit zijn categorieën waarin je veel artikelen kan schrijven. 

Verder moet je ook een domeinnaam gaan kiezen die past bij je niche. Om een domeinnaam te kiezen en een hosting te starten kan je verder lezen. 

Affiliate marketing website starten

Verder onderaan gaan we meer bespreken over domeinnamen en hosting. Verder moet je ook een wordpress installeren op je hosting zodat je kan starten met artikelen schrijven. 

Naast wordpress heb jij ook een goede thema nodig die snel is waardoor je bezoekers langer zullen blijven en niet snel weggaan door langzame website. 

Een zeer goede en snelle thema voor wordpress is the Schema lite. Dit is de beste affiliate marketing thema die er is en we gaan later verder uitleggen hoe je deze kan installeren en hoe jij een website kan maken stap voor stap video. 

Een aantal extra pagina’s die je nodig gaat hebben voor je affiliate website is een over ons pagina en een disclaimer pagina voor veiligheid. 

Is het nog te doen in 2020

Is het handig om te beginnen met affiliate marketing in Nederland in 2020. 

Ja, zeker!

Affiliate marketing zal nooit stoppen met bestaan. Dit komt omdat er steeds nieuwe producten worden gemaakt en er moet altijd iemand zijn die deze producten moet promoten. 

Beginnen met affiliate marketing in 2020

En ja, dat zijn de affiliate marketers die dat moeten doen. Wij moeten deze producten gaan promoten en zorgen dat bezoekers deze artikelen gaan kopen. 

Er zijn in Nederland nog steeds veel producten die nog niet goed worden gepromoot waardoor jij een zeer hoge kans hebt om geld te maken met bloggen. 

Ik raad je zelfs om nu te beginnen in Nederland met promoten van producten dan wereldwijd als je een beginner bent. 

Producten promoten in Nederland is makkelijker omdat niet zoveel mensen affiliate marketing doen. Er zijn wel veel maar niet super veel zoals in Amerika of andere grote landen. 

Maar alsnog, als je heel goed weet en leer hoe jij producten moet promoten met affiliate marketing dan raad ik je zeker aan om wereldwijd te gaan promoten. 

Affiliate marketing wereldwijd

Dit zal je zeker meer geld maken dan alleen in een kleine land zoals Nederland. 

Als je meer wilt leren en heel goed wilt leren over affiliate marketing dan heb ik voor je 2 trainingen helemaal onderaan. 

Deze twee training zijn bedoeld voor mensen die serieus geld willen maken en niet dat ze na een week gaan stoppen. 

De eerste training is voor mensen die graag in Nederland willen gaan promoten of die geen engels kunnen. 

De tweede training is bedoeld voor mensen die graag alles geautomatiseerd willen en die niet veel tijd hebben om elke dag te zitten schrijven. Het is een systeem die alles voor je doet terwijl jij het geld verdiend. 

Dit is een HOT offer op dit moment en veel mensen over de hele wereld beginnen met dit. 

Als laatste heb ik de Super affiliate training. Dit is gemaakt door een van de top affiliate marketers die er zijn. Hij heeft een gratis video die je kan gaan bekijken waar hij rond de 50 min zeer  belangrijke punten onthuld over affiliate marketing. 

Affiliate marketing starten wereldwijd - Hoge commissie, SEO, email marketing en veel meer

Dit zijn geweldige trainingen voor beginners. Het is ook heel belangrijk dat je even in jezelf gaat investeren zodat je goed begint en voor iedereen komt te staan op Google. 

Ik was zelf ook begonnen zonder training en kwam pas een jaar later uit dat er nog veel te leren was in affiliate marketing. 

Daarom raad ik je aan om een van de cursussen te nemen hieronder. De eerste en tweede hebben een zeer goede prijs dat minder dan 50 euro kosten. 

De laatste cursus is de beste cursus die er zijn en die is zeker duur omdat het gemaakt is door een van de top affiliate marketers die er zijn. 

Kies een niche

Nu gaan we meer technisch praten over een niche kiezen en hoe jij informatie kan vinden over deze niches. 

De niche die je kiest moet je ook leuk vinden en moet je zelf ook leuk vinden. Jij moet veel gaan bloggen en artikelen schrijven om jouw keywords. 

Producten die je gaat promoten zullen vaak komen van bol.com, Daisycon en tradetracker. Daarom is het belangrijk dat je even onderzoek gaat doen naar producten die je daar leuk vindt. 

Affiliate marketing niche kiezen

Je wilt ook wel producten promoten die een goede commissie hebben. Daarom raad ik je aan om eerst jezelf te registreren als affiliate bij bol.com of coolblue. 

Bol.com registreren als affiliate

Tradetracker registreren als affiliate 

Daisycon registreren als affiliate 

Je moet kijken naar de producten die ze hebben en hoeveel commissie ze hiervoor uitbetalen. Dan is het belangrijk dat je kies voor welke niche je gaat. 

Denk eraan dat tradetracker en daisycon geweldige commissie uitbetalen en dat als je een website bouwt dat je deze producten goed moet promoten. 

Een zeer goede website die veel mensen maken zijn review websites. Het enige nadeel aan deze websites is dat ze een autoriteit hebben in een bepaalde niche. 

Dit komt omdat ze vaak over alles reviews maken en niet over een bepaalde onderwerp praten. Daarom raad ik je aan om een niche website te starten over een bepaalde onderwerp. 

Dit is handig omdat het helpt om beter te ranken en om je bezoekers je klanten te maken voor later. 

Domeinnaam en webhosting

Nu gaan we meer praten over domeinnaam en webhosting. Om te beginnen met een website moet je eerst een domeinnaam kiezen en een webhosting. 

Affiliate marketing website - Domeinnaam en webhosting voor affiliate

Een domeinnaam kiezen hoeft niet moeilijk te zijn. Je wilt wel dat je niche naam erin zit dat mensen begrijpen waar je website over gaat. 

Daarnaast wil je ook je domeinnaam zo kort mogelijk houden. Je wilt het zo makkelijk mogelijk maken voor je bezoekers om jouw domeinnaam te herinneren voor als je meer informatie willen vinden. 

Een geweldige plek om een webhosting te starten en om een website te hosten is Siteground. Hier kan je makkelijk een website starten en ook wordpress installeren. 

Extra video uitleg (ENG):

Als je graag met een video wilt zien hoe jij een wordpress website kan opbouwen dan kun je deze hieronder zien. 

Als je wilt beginnen en je kan goed engels kan je ook bluehost website maken. Maar je wilt eerst je website domain naam en hosting nemen via Siteground en daarna als je in wordpress omgeving zit, wil je volgen wat ik doe hier. 

Bouw je website op

Voordat je begint moet je eerst goed onderzoek doen naar waar je over gaat praten en welke onderwerpen je wilt gaan bespreken in je blog. 

Daarom is het belangrijk dat je even onderzoek doet naar je niche en alles te ermee te maken heeft. Dit is omdat je hierover menu’s moet gaan maken. 

Voor alles moet je eerst een aantal categorieën gaan maken die je onderwerpen zijn. In de video hierboven kun je precies zien hoe deze categorieën worden toegevoegd bij de menu. 

Een voorbeeld voor categorieën voor  afvallen zijn:

Dieet

Training

Supplement 

Etc

Je moet goed weten waar je allemaal over gaat praten zodat je later niet gaat veranderen van onderwerpen. Je wilt graag een onderwerp helemaal en compleet bespreken voordat je naar een nieuwe gaat. 

Affiliate marketing - artikelen schrijven over een onderwerp eerst

Dus, je wilt bijvoorbeeld eerst training helemaal bespreken en dan wil je naar supplementen gaan en dan naar dieet. 

Je kan wel een aantal schrijven om je site te vullen maar dan moet je wel gaan focussen op een deel. Je gaat veel moeten schrijven over een deel en dan de andere delen ook vullen. 

Plugins

Na je dat jij je website goed hebt gebouwd moet jij een aantal plugins downloaden. Deze plugins zullen je helpen om je website te beschermen en zodat je makkelijker je artikelen kan gaan schrijven. 

Affiliate marketing plugins voor affiliate marketing

Deze plugins zijn noodzakelijk voor als jij je website beter wilt gaan beheren en niet wilt dan hackers je website platgooien. 

Klassieke editor

Als eerst hebben we de  klassieke editor. Dit is een must have plugin omdat het zorgt ervoor dat je de oude editor van wordpress krijgt. 

Dit is beter omdat de nieuwe editor gewoon niet goed werkt en ook niet zo goed is als de oude. Daarom raad ik je aan om de oude editor te installeren. 

Really simple ssl

Als volgende hebben we de really simple ssl. Deze plugin zorgt ervoor dat je website ssl secure is. Dit geeft aan dat je website veilig is en zo zullen je bezoekers niet een error krijgen dat de website die ze proberen te bezoeken niet veilig is 

Affiliate marketing - Beveilig je website

Rank math seo

De rank math SEO is een geweldige plugin voor als je beter wilt ranken op Google. Deze plugin helpt jou om beter en hoger te ranken op google. 

Het helpt jou ook met keywords vinden en met je SEO score. Hoe hoger je SEO score hoe meer kans je hebt om op de eerste pagina van google te komen.

LuckyWP inhoudsopgave

De LuckyWP inhoudsopgave is een plugin die maakt inhoudsopgave op al je artikelen. Dit is heel handig omdat het zorgt ervoor dat je bezoekers makkelijker je informatie kunnen lezen en vinden. 

Wordfence security

Op het laatste hebben we wordfence security. Een noodzakelijke plugin die zorgt ervoor dat je website niet makkelijk wordt gehackt of gebroken. 

Daarnaast raad ik je ook aan om backups te maken zodat je website altijd veilig is voor als iets gebeurd. Je wilt niet al je artikelen verliezen door een slecht gebeurtenis.

Affiliate marketing website laten ranken - Keyword research

Keyword research

Voordat je begin met je eerste artikel moet je eerst goed onderzoek doen keywords die je publiek opzoekt is. 

FOTO

Om dit te kunnen doen moet jij een keyword research tool gebruiken die je helpen om keywords te vinden waarover jij kan gaan schrijven. 

Om te beginnen is het belangrijk dat je eerst een van de keyword tools hieronder gebruikt en dan je op zoek gaat naar woorden die je publiek zoekt. Dit zijn woorden zoals hoe kan ik afvallen of snel afvallen en meer. 

Google keyword research

Google suggest

Ubbersuggest

Voor beter keyword research en beter ranken kan je ook Jaaxy gebruiken: 

Dit is een premium keyword research die super veel meer laat zien dan de gratis keyword tools. Deze keyword research tool geef je meer informatie over keywords en hoe moeilijk ze zijn om ervoor te ranken. 

Ik raad deze aan voor als je geld hebt om te beginnen de eerste paar maanden. Deze kosten zul je zeker terug verdienen nadat je begonnen met met affiliate marketing de eerste paar maanden. 

Jaaxy keyword research tool voor affiliate marketing

Je eerste artikel

Na je onderzoek moet jij je eerste artikel gaan schrijven en  het is daarom belangrijk dat je achter de long tail keywords gaat. 

Als je niet achter de long tail keywords gaat zal je nooit ranken en zal je ook geen traffic krijgen. Daarom raad ik je aan om achter keywords te gaan die 5 tot 8 woorden beschikken. 

 

Een zeer goede voorbeeld is: Hoe kan ik afvallen binnen 5 weken – bijvoorbeeld

Het is belangrijk dat je begin met keywords die 5 tot 8 woorden beschikken zodat je sneller gaat ranken voor lange keywords en dat je ook snel traffic krijgt om je eerste commissie te verdienen. 

Vervolgens is het ook cruciaal dat je artikelen groter zijn dan duizend woorden. Als je kijk naar deze artikel die je nu leest. Deze is rond de 4 tot 5 duizend woorden. 

 

Affiliate marketing: Eerste artikel schrijven]

Dit heb ik gedaan om beter te ranken voor deze artikel en ook zodat ik alle informatie kan geven voor beginners in een artikel. 

Door je artikelen groter te maken dan duizend woorden heb je ook meteen meer kans om hoger te ranken. Dit komt omdat je dan meer keywords gaat gebruiken in deze artikel. 

Rank math SEO

Rank math SEO is een van de plugins die je wilt gaan gebruiken. Deze plugin helpt jou om beter je content te schrijven en hoger te komen op Google met SEO hulp. 

Rank math SEO ziet er zo uit in je artikel nadat je een account eraan hebt gekoppeld. Denk eraan dat als je goed wilt weten over deze plugin dat je de video training moet kijken die ik heb gemaakt met bluehost. 

Rank math help jou om een goede titel te maken voor je artikelen. Daarnaast helpt het je ook om je description en link te schrijven die past bij de Google standaard. 

Dit is de perfecte plugin voor als je goed wilt gaan ranken in google en jij moet zorgen dat je 80/100 of hoger hebt bij het plaatsen van een artikel. 

Affiliate marketing seo - Rank math seo beste plugin voor affiliates

Je keyword moet in je link komen, je titel en je description. Op deze manier zal je meer kans hebben om hoger op Google te scoren dan andere mensen die dat niet doen. 

Een andere belangrijke tip is dat jij je titel zo wilt schrijven dat het de aandacht van mensen aantrekt. Op deze manier zal je meer bezoekers krijgen op je website. 

Om beter te kunnen ranken moet je ook gebruiken maken van internal link. Dus je moet linken naar andere artikelen op je website en daarnaast moet je ook gebruik maken van external link. 

Je afbeeldingen moeten je keyword bevatten en je moet ook zorgen dat ze duidelijk zijn voor lezers. Dit is omdat als er iets mis is met je afbeeldingen dan zullen je lezer de alt tekst zien en deze moet duidelijk aangeven wat op de afbeelding staat. 

Verder zorgt deze plugin ervoor dat jij je website op Google kan indexen. 

Daarnaast kan je ook met deze website een sitemap krijgen voor Google om je site te indexen. Deze zit er zo uit. 

Om te leren  hoe jij je website op google kan krijgen lees dit artikel verder: Google search

Affiliate marketing - Website laten indexen - Google search

Gebruik veel afbeeldingen

Waarom moet je veel afbeeldingen gebruiken. Een van de redenen dat veel mensen niet beginnen met affiliate marketing in Nederland is omdat ze niet precies weten wat ze moeten doen. 

Naast dat je veel artikelen moet schrijven en ze ook groot moet maken moet je deze ook mooi maken. Het is altijd leuker om een stripboek te lezen dan een grote boek. 

Dit komt omdat je in stripboeken meer afbeeldingen ziet die je helpen om de informatie te absorberen. Iedereen vind het leuker om informatie te lezen en af en toe even te stoppen en te kijken naar een afbeelding. 

Affiliate marketing - Maak gebruik van veel afbeeldingen

 

 

Afbeeldingen maken het makkelijker voor lezers om grote lappen tekst te lezen en daarom raad ik je ook aan om gebruik te maken van veel afbeeldingen. 

Video voor beter uitleg

Als je beter wilt begrijpen hoe jij een website in elkaar moet zetten dan heb ik voor je een video waarin ik je precies uitlegt hoe je dat doet. 

Ik deze video laat ik je zien hoe jij een hele website maakt met bluehost. Bluehost is een website waarin je websites kan hosten. 

Denk eraan dat dit meer .com domeinen heeft een geen .nl. De video leg je wel uit hoe jij met wordpress kunt omgaan en daarom laat ik het even aan jou zien. 

Nadat je wordpress hebt geïnstalleerd bij Versio wil je goed deze video volgen om je website goed te krijgen. 

Als je meer commissie wilt gaan verdienen dan raad ik je aan om deze video te volgen en om een .com website te gaan maken over jouw niche. 

Wereldwijd kan je meer geld gaan maken dan alleen in Nederland en Nederland raad ik alleen aan voor mensen die niet goed Engelse taal kunnen spreken. 

Je zal meer commissie krijgen en je zal ook meer bezoekers krijgen dan in Nederland. Ik heb bijvoorbeeld wel mijn websites in Nederland gemaakt. 

Dit heb ik gedaan omdat mijn engels niet zo goed is en eerst wilde ik goed weten of die werkte voor dat ik groot ging beginnen. 

Als je wereldwijd wilt gaan promoten dan kan je producten gaan promoten van de volgende affiliate bedrijven. Deze bedrijven hebben tot wel 90% commissie. 

Clickbank

JvZoo

Markethealth

Dit zijn de beste affiliate marketing programma’s die er zijn in de wereld. Deze geven je de hoogte affiliate commissie en als je over de hele wereld wilt gaan promoten dan moet je ze even gaan bekijken. 

Affiliate marketing in Nederland

Affiliate programma’s in Nederland

Als je wilt beginnen met affiliate marketing in Nederland dan zijn er een aantal bedrijven die je kan gaan gebruiken om geld te verdienen. 

Dit zijn de Nederlandse affiliate bedrijven:

Bol.com 

Coolblue

Tradetracker

Daisycon

Awin

Tradedoubler

Dit zijn een aantal bedrijven die je kan gaan gebruiken om te starten met affiliate marketing. Deze bedrijven hebben zeer goede commissie die lopen tot wel 30% of hoger. 

Bekijk ze en registreer je om de geweldige commissies te bekijken. Daarnaast kun je ook altijd jezelf aanmelden voor nieuwe trainingen die ik maak gratis over affiliate marketing. 

[thrive_2step id=’454′]GRATIS E-BOOK KRIJGEN[/thrive_2step]

 

Affiliate marketing tips en tricks

Affiliate marketing tips voor starters

Een aantal extra affiliate marketing tips voor mensen die willen beginnen met affiliate marketing in Nederland. 

Het is belangrijk dat als je wilt dat je bezoekers blijven lezen dat je niet een lange sidebar hebt. Ik raad je aan om maximaal 3 tot 4 elementen in de sidebar te hebben omdat je niet de aandacht van de lezer wilt weghalen van je artikel. 

Ik raad je aan om alleen categorieën en recente post te hebben en misschien wel een form waar ze zich kunnen aanmelden voor je nieuwsbrief maar niets meer. 

Een form kan je makkelijk  maken met getresponse om te beginnen met email marketing. Je kan daarnaast ook gebruik maken van een plugin zoals sumo. 

Deze plugin zorgt ervoor dat er een pop-up verschijnt wanneer je dat wilt. Ik raad je aan om een te maken de verschijnt wanneer ze de website willen verlaten. 

Affiliate marketing pop up nodig

Je kan ze dan vervolgens iets gratis geven zoals een e-book voor dieet of iets dat past bij je niche. Het kan ook extra informatie zijn over een bepaalde deel van je niche. 

Een andere tip die ik heb voor jou is om je informatie goed te splitsen in kleine stukken. 

Zoals in deze artikel zie je geen 4 alinea’s zinnen die superlang zijn om te lezen. Dit is omdat jij je informatie in kleine stukken wilt verdelen. 

Verder naast het verdelen van informatie wil je ook genoeg afbeeldingen gebruiken. Afbeeldingen geven de lezer een pauze om even te relaxen en dan door te lezen. 

Tenslotte is het ook belangrijk dat je een leesbare lettertype gebruikt waardoor je lezers ook langer blijven. Een slechte lettertype kan zorgen dat niemand je artikel gaat lezen en dat ze ook snel verlaten.

Een zeer goede lettertype die veel wordt gebruikt is Arial. Daarnaast kan je ook gebruik maken van Helvetica of Raleway. 

Je website promoten

Na het beginnen met affiliate marketing in Nederland zal je een aantal artikelen hebben. Je zal dan al wat commissies binnen krijgen en wat emails hebben opgeslagen van bezoekers. 

Om je website zelfs nog te groeien en meer commissie te krijgen zal je zeker je website willen promoten. 

Affiliate marketing website promoten via facebook en andere social media zoals instagram

Je website promoten kan via facebook en via google ads. 

Om je website via Facebook te promoten moet je eerst een facebook pagina maken. Leer hoe jij een facebook pagina kan starten voor promotie. 

Nadat je een pagina hebt gemaakt kan je ook je pagina klaar maken en alle informatie vullen die ze je vragen.

Vervolgens kan je starten met promotie. Leer hoe je kan starten met facebook advertentie om meer bezoekers te krijgen. 

Dit zal je ook helpen om je Facebook pagina groter te maken en ook via deze kun jij je website  beter promoten en zal je meer bezoekers krijgen. 

Verder kan je ook gebruik maken van Google advertentie maar ik raad deze niet veel aan omdat je veel geld zal gebruiken in tegenstelling tot facebook. 

Met facebook kan je makkelijker je bezoekers naderen om zich bij je pagina aan te melden waardoor je steeds nieuwe producten kan promoten via facebook. 

Denk eraan dat je ze eerst naar je website moet sturen en niet direct naar de product. 

Email marketing

Email marketing is heel belangrijk om te beginnen met affiliate marketing in Nederland. 

Een voorbeeld. Als jij een bezoeker direct naar bol.com stuurt zonder hun email te krijgen wat zal er dan gebeuren?

Hun gaan vervolgens het product kopen bij bol.com en zal bol.com ze vragen voor hun email. Vervolgens zal bol.com hun meer aanbiedingen en producten sturen en zullen zij meer geld maken. 

Maar wacht is even, waar blijft jouw commissie? Deze krijg je niet omdat het niet meer jouw klant is maar die van bol.com. 

En daarom is email marketing zo belangrijk voor als je gaat beginnen met affiliate marketing in Nederland. 

Als je email marketing niet implementeer zal je niet veel geld maken in lange termijn en zal je niet hoog groeien ermee.

Affiliate producten verkopen met email marketing - Geld verdienen met emails versturen

Je wil niet dat je klanten bij de bedrijven horen maar bij jou en daarom moet je starten met email marketing. Een geweldige email marketing programma is getresponse

Jij moet de ene zijn die ze steeds nieuwe aanbiedingen en nieuwe producten stuurt. Jij moet zorgen dat jij ze producten stuur die bij de onderwerp past die jij bespreekt. 

Het is belangrijk dat jij uitleg waarom ze een product nodig zullen hebben en waarmee deze product hen gaat helpen. 

Hieronder heb ik een video uitleg over hoe jij kan gaan starten met getresponse en wat je ermee kan doen. 

Extra video uitleg: 

Social media voor meer traffic

Jij kan ook gebruik maken van social media om zelfs meer bezoekers te krijgen op je website.  Om perfect te beginnen met affiliate marketing in Nederland zal je ook meteen een sociaal media account moeten maken voor je website.

Jij kan gebruik maken van instagram en je kan een link hebben in je omschrijving om bezoekers te verzenden naar je website. 

Denk eraan dat je wel foto’s moet posten van producten die passen bij jouw niche. Dit zal je zeker helpen om zelfs meer te groeien en meer bezoekers te krijgen. 

Email marketing - Geld verdienen met email marketing - Affiliate marketing met emails - Affiliate producten met emails verkopen

Je kan ook meer geld verdienen met je facebook account als je een pagina maakt over jouw niche. Hiermee kan je ook adverteren en meer bezoekers/volgers krijgen je geïnteresseerd zijn in je onderwerp. 

Je kan ook gebruik maken van pinterest. Hierin kan je foto’s gaan delen met een account over jouw niche ook. Je kan ook meteen in pinterest je affiliate links gaan gebruiken. 

Eigen product maken

Nadat je goed aan het verdienen bent met affiliate marketing en email marketing wil je graag verder gaan. 

De volgende wat je kan gaan doen is je eigen product gaan maken om jouw affiliate website. Het is niet altijd makkelijk om dit te doen aangezien je niet meteen een nieuwe stoel bijvoorbeeld kan gaan maken. 

Maar wat je wel kan doen is als je in de niche van afvallen of fitness zit is dat je een e-book kan gaan maken en deze verkopen. 

Affiliate marketing - Eigen product gaan maken - Een e-book maken en verkopen

Jij kan ook een e-book maken over een dieet en hoe mensen hun eigen dieet kunnen maken aan de hand van hun lichaamstype. 

Dit zijn allemaal dingen die je kan gaan doen om zelfs meer geld te maken en niet meer alleen afhankelijk te zijn van de commissies die je verdiend. 

Affiliate marketing cursus voor blog(NL)

Als je perfect wilt beginnen met affiliate marketing in Nederland dan zal deze training je goed helpen.

Bekijk deze cursus dat is verkrijgbaar in Nederland. Ik raad deze aan omdat het de enige is die in Nederlandse taal beschikbaar is. 

Nederlandse affiliate marketing training. 

Dit is een oké training voor beginners maar ik raad zeker de twee hieronder voor als je de grote commissies wilt gaan maken. 

Leave a Reply