Een Affiliate Marketing Website Maken [Video + Tips voor starters]

Affiliate marketing website maken

Hoe kan jij een affiliate marketing website maken. Een affiliate marketing website maken kan voor vele moeilijk zijn. 

Een affiliate marketing website maken

Ik zal  tijdens deze artikel uitleggen hoe jij een website kan starten voor affiliate marketing. 

Ik zal precies stap voor stap uitleggen hoe jij een website kan starten en zal ook een video delen die het meer gedetailleerd uitleg. 

 Voordelen van een website 

Wat zijn de voordelen van een website met affiliate marketing. Als je graag met affiliate marketing wilt gaan beginnen dan is een website hebben cruciaal. 

Als je goed over nadenkt dan is het zo dat als je iets wilt weten of nodig hebt dat de eerste plek waar je iets opzoekt is Google. 

Affiliate marketing voordelen

Google is de nummer 1 plek waar iedereen gaat als ze op zoek zijn naar iets of als ze meer informatie willen weten over iets. 

Daarom is het belangrijk dat jouw website op Google zit. Dit is zo dat mensen die graag informatie zoeken over een product of een iets jouw website kunnen vinden. 

Dit is zo dat jij ze informatie geeft over een bepaalde product en zo dat ze via jouw link een product kopen. Op deze manier krijg jij jouw commissie en de bezoeker hun product. 

Review websites

Wat heel veel wordt gedaan en wat ook heel handig is, is om een review website te bouwen. Review websites krijgen veel bezoekers die graag een review willen bekijken voordat ze een product kopen. 

Als jij bezoekers die informatie geef dat zij willen voordat ze een product kopen dan zullen ze zeker via jouw link deze kopen. Een review site is heel handig en deze worden veel gemaakt. 

Het enige minpunt aan een review site is dat je niet specifiek over een niche praat maar over verschillende producten waardoor je niet in een bepaalde onderwerp groot zal worden. 

Is affiliate marketing zonder website mogelijk

Is affiliate marketing mogelijk zonder een website? Natuurlijk is het mogelijk. Affiliate marketing is mogelijk zonder een website maar is niet een zeer goede plan. 

Als jij niet een grote publiek hebt die je al kan gaan naderen om producten te promoten dan zal het heel moeilijk zijn. 

Als je echt geen website wilt gebruiken voor affiliate marketing dan kan je instagram gebruiken of Facebook pagina’s met email marketing. 

Als je wilt starten met email marketing dan kan je onze email marketing video bekijken.

Wat is affiliate marketing en hoe kan je geld mee verdienen

Wat heb ik nodig voor een website

Voor een website heb jij een goede niche nodig voor dat je gaat starten. Een niche kiezen hoeft niet moeilijk te zijn voor affiliate marketing. 

Een niche kies je door goed te kijken naar wat je leuk vindt. Wat vind jij leuk om erover te praten en wat zijn je hobby’s. Vaak zijn er producten die je kan gebruiken om je hobby’s te doen en deze kun jij makkelijk promoten. 

Begin nu met affiliate marketing. Bekijk deze artikel die je alles uitleg over affiliate marketing.

Wat zijn de kosten van een website

De kosten voor een website voor affiliate marketing is zeer goedkoop. Je hoeft maar 2 tot 3 euro per maand te betalen en deze verdien je zo weer terug met affiliate marketing. 

Je investeer een kleine bedrag om goed te beginnen en om snel geld te maken. Met een geweldige affiliate marketing training kun jij ook sneller beginnen en snel voor iedereen komen om de grote winst te maken. 

Beginnen met affiliate marketing zonder veel geld

Er zijn veel uitstekende affiliate marketing cursussen die je kan gaan nemen om goed te leren hoe je affiliate marketing kan doen. 

Het enige probleem is dat veel van deze cursussen heel slecht zijn en niet goed uitleggen wat je precies moet doen. 

Een geweldige cursus die nu verkrijgbaar is en die de bekendste is over de wereld is de 12 minute  affiliate system

Deze leg precies uit alles wat je kan doen met affiliate marketing en hoe jij het beste kan starten. Jij investeer maandelijks om alles te leren over affiliate marketing en je krijg non stop trainingen en hulp als je deze nodig hebt.

Wat voor website moet ik kiezen .com/.nl

Zo wat voor website domein moet jij kiezen en welke top level domein moet jij nemen. Moet jij kiezen voor .com of juist voor .nl. 

Wat je kiest hangt af van waar je wilt gaan promoten en hoeveel geld je wilt gaan maken. Als je kies voor .nl zal je alleen in Nederland het meeste winst maken met affiliate marketing en zal je niet over de hele wereld kunnen promoten. 

Als je niet zo goed Engels kan dan raad ik aan om een .nl domein te nemen en als je Engels kan raad ik je aan om een .com domein te nemen omdat je meer geld zal maken.

Zeker als je de bewoners vergelijk heb je zeker meer kans om meer geld te maken in de USA en over de hele wereld omdat iedereen Engels kan.

Kies een goede domeinnaam 

Het is niet super belangrijk maar wel handig dat je een goede domeinnaam kiest die past bij je niche. Zo kan je ook niet te specifiek gaan in een product omdat je dan geen ruimte zal hebben voor uitbreiding. 

Denk bijvoorbeeld aan als je een website begint over stofzuigers. Je wilt niet specifiek praten over een bepaalde stofzuiger maar over verschillende stofzuigers. 

Je kan dan bijvoorbeeld praten over stofzuigers die je makkelijk kan vervoeren of zelfs robotstofzuiger. Daarom wil je niet te specifiek gaan op een product maar meer uitgebreid. 

Voor .com kies je bluehost

Als je graag een website wilt starten dan raad ik je aan om deze te starten bij bluehost. Voor een uitgebreide tutorial over hoe jij kan starten met een website kan je mijn video uitleg bekijken. 

 

Voor .nl kies je voor mijn.host en hier kan je hetzelfde doen als de video hierboven maar je zal wel eerst moeten vragen of ze je kunnen helpen met een wordpress installatie. 

Meestal kan je een wordpress installatie doen via de Cpanel en deze vind je meestal in de menu van je website hosting. 

Verder leg ik meer uit in de video en hieronder heb ik de bepaalde tijd dat je moet beginnen na de wordpress installatie. 

Een website beginnen - affiliate marketing

Installeer wordpress – vraag aan support team

WordPress installatie is niet heel moeilijk. Als je echt niet uitkom met een wordpress installatie dan kan je makkelijk hulp vragen aan mijn.host en zij zullen je verder helpen. 

Vaak duurt het een paar minuten voordat ze je kunnen helpen maar dit zal niet te lang duren waardoor je verder aan de slag kunt gaan. 

Als je pas bent begonnen met affiliate marketing en je wilt graag op de hoogte blijven van de nieuwe technieken en nieuwe producten die je kan promoten. 

Raad ik je aan om je aan te melden bovenaan rechts waardoor je zelfs ook nog een gratis e-book krijgt als starter. 

Kies een thema die geoptimaliseerd is

Als je met affiliate marketing gaat beginnen is het belangrijk dat je website snel draait. Dit is handig omdat je niet wilt dat je bezoekers je website verlaten omdat deze langzaam is. 

Een zeer goede thema die je kan gebruiken voor affiliate marketing is de Shema thema. Dit is de beste thema die je kunt gebruiken voor affiliate marketing omdat het niet veel heeft. 

Deze thema is gratis en heeft ook een betaalde versie die zelfs nog beter en meer mogelijkheden biedt. 

Je moet daarnaast ook niet veel plugins hebben omdat deze zorgen ook voor veel vertraging op je website. 

Een aantal plugins die ik aanraad voor affiliate marketing zijn: 

  • Really simple ssl – handig voor veiligheid op je website
  • Wordfence security – Veiligheid tegen hackers 
  • Classic editor – De klassieke editor van wordpress
  • Wp fastest cache – Cache je website voor meer snelheid

Dit zijn de belangrijkste plugin dat ik aanraad om te gebruiken als je gaat beginnen met affiliate marketing. 

Affiliate marketing cursus – goede start

Zoals al eerder al verteld kan je niet blind met affiliate marketing beginnen. Ik heb dit zelf ook gedaan en kreeg heel veel spijt nadat ik een jaar later een cursus had gekocht. 

Slecht begin maakt een slecht eind

 Met een goede cursus zal je zoveel leren en zal je zeker een goed begin maken met affiliate marketing waardoor je geen tijd zal verspillen en zal je meteen goed beginnen. 

Je zal meer geld maken als je investeer in een goede training dan als je het niet doet. 

Niet uitgebreid beginnen

Het is heel belangrijk dat jouw affiliate marketing website niet te uitgebreid is in een onderwerp. Zoals als je bijvoorbeeld begint met robotstofzuiger dat je niet ineens veranderd naar andere type stofzuigers. 

Probeer eerst een bepaalde kleine niche goed te beschrijven in alle kanten mogelijk zodat je goed rank voor die niche. 

Je kan bijvoorbeeld alles uitleggen wat te maken heeft met robotstofzuiger en dan kan je naar een andere type stofzuiger gaan. 

Affiliate programma’s 

Nadat je gekozen hebt voor een niche moet je ook zoeken naar producten die je wilt gaan promoten. Veel producten kun je al vinden op bol.com of coolblue. 

Als je een andere webwinkel wil promoten dan kan je vaak op de footer zien of ze een affiliate programma hebben of niet. 

Je kan ook een mail sturen naar deze webwinkels en vragen of ze een affiliate programma hebben waarop je ze kan promoten.

Je eerste artikel 

Voordat jij begint met een artikel schrijven is het belangrijk dat jij weet wat je publiek gaat zoeken op Google. 

Dit is belangrijk omdat je zo snel mogelijk wilt gaan ranken voor de product die je wilt gaan promoten. Als je niet rank voor deze informatie zal je nooit je publiek naderen. 

Onderzoek

Dit kunnen vaan zinnen zijn of een bepaalde combinatie van woorden zoals: Wat is een goede stofzuiger.Om goed te weten wat je publiek wilt weten over een product moet je keyword research doen. 

 Een aantal keyword research tools die je kan gaan gebruiken zijn:

Een van de grootste fouten die ik had gemaakt was het niet starten met email marketing. Email marketing is je beste vriend als het komt tot affiliate marketing. 

Je zal je zeker afvragen hoe dat komt. Email marketing is wat zorgt ervoor dat je meer geld gaat maken met affiliate marketing. 

Starten met email marketing

Een van de grootste fouten die ik had gemaakt was het niet starten met email marketing. Email marketing is je beste vriend als het komt tot affiliate marketing. 

Je zal je zeker afvragen hoe dat komt. Email marketing is wat zorgt ervoor dat je meer geld gaat maken met affiliate marketing. 

Door dat jij je bezoekers email krijgt kan jij ze nieuwe aanbiedingen verzenden waardoor je meer commissie krijgt. 

Als jij bezoekers direct naar de webwinkel verzend die je wilt promoten dan zullen zij deze bezoekers email sturen met nieuwe aanbiedingen en zullen zij meer geld maken en jij niet.

Getresponse 

Een zeer geweldige email marketing programma is getresponse. Dit is een geweldige programma waarin jij landingspagina’s, automation, nieuwsbrief en forms kan gaan maken. 

Een van de grootste fouten die ik had gemaakt was het niet starten met email marketing. Email marketing is je beste vriend als het komt tot affiliate marketing. 

Je zal je zeker afvragen hoe dat komt. Email marketing is wat zorgt ervoor dat je meer geld gaat maken met affiliate marketing. 

Makkelijk je bezoekers retargeten 

Door dat jij je bezoekers email krijgt kan jij ze nieuwe aanbiedingen verzenden waardoor je meer commissie krijgt. 

Als jij bezoekers direct naar de webwinkel verzend die je wilt promoten dan zullen zij deze bezoekers email sturen met nieuwe aanbiedingen en zullen zij meer geld maken en jij niet. 

Dit zijn de belangrijkste plugin dat ik aanraad om te gebruiken als je gaat beginnen met affiliate marketing. 

Leave a Reply