Affiliate marketing vs dropshipping – Wat is de beste keus

Affiliate marketing vs dropshipping - Welke is beter en welke moet jij kiezen

Affiliate marketing vs dropshipping

Als je geïnteresseerd bent om online geld te maken dan wil je graag weten welke keus het beste voor jou is. 

Met affiliate marketing zit je meer producten te promoten van andere en krijg jij een commissie van de prijs. 

Met dropshipping kan je zelf de prijs van een product beslissen en moet je ook deze product promoten en verkopen. 

Wat affiliate marketing verschil van dropshippen is dat je met affiliate marketing alleen het product hoeft te promoten en je krijg een commissie hiervan. 

Met dropshipping moet je zorgen dat je webwinkel er goed uitziet en dat deze ook bezoekers omzet naar kopers. Je moet zorgen dat je producten goed zijn en op tijd worden geleverd bij je klanten. 

Je moet met dropshippen ook zorgen voor klantenservices en vaak zal je emails krijgen van kopers die willen weten waar hun producten blijven. 

Omdat je met dropshipping producten vanuit de leverancier naar de koper verzendt zullen deze wel eventjes duren voordat de koper ze krijgt. 

Affiliate marketing vs dropshipping - Wat maakt affiliate marketing beter

Wat maakt affiliate marketing beter

Zo wat maakt affiliate marketing beter dan dropshipping. Affiliate marketing is heel eenvoudig en je hoeft niet veel moeilijke dingen te doen. 

Je hoeft geen advertentie te maken en je hoeft ook geen geld uit te geven om bezoekers op je website te krijgen. 

Het enige wat je met affiliate marketing moet doen is genoeg informatie te schijven over een bepaalde niche. 

Door veel informatie te schijven over een bepaalde niche zal je vanzelf bezoekers krijgen die geïnteresseerd zullen zijn in wat je te zeggen hebt. 

Leer hoe je kan beginnen met affiliate marketing nu

Deze bezoekers zullen dan je advies nemen en ook je producten bekijken en misschien ook wel kopen. Als ze een product vanuit je website kopen krijg jij een commissie van wat ze hebben gekocht. 

Het is ook wel belangrijk dat als je bedrijven zoals bol.com of coolblue promoot dat alles wat ze kopen binnen 24 uur, jij een commissie hiervan krijgt. 

Dit is heel leuk en handig omdat je ook meerdere producten kan gaan promoten die met elkaar samen goed zijn. Als voorbeeld kan je het hebben over een koptelefoon en een mp3 speler. Of je kan het hebben over een desktop computer met toetsenbord en muis. 

Er zijn heel veel mogelijkheden met affiliate marketing omdat je zo veel mogelijk producten wilt gaan promoten die mensen helpen met een probleem. Ook moet je producten gaan aanbevelen die beter zijn in tegenstelling tot andere. 

Affiliate marketing vs dropshipping - Wat maakt dropshipping beter

Wat maakt dropshipping beter

Wat dropshipping beter maakt dan affiliate marketing is dat je moet dropshipping producten zelf kan verkopen. 

Jij zelf kies wat de prijs wordt waardoor je zelf de winst van een product kan bepalen. Daarnaast hoeft je deze producten niet zelf te kopen maar je koopt ze wanneer er een bestelling in je webwinkel wordt geplaatst. 

De winst dat je kan maken met dropshipping is hoger dan met affiliate marketing als je weet wat je doet. Ook winst maken met dropshipping kan sneller gaan dan met affiliate marketing als je het goed uitvoert. 

Verder kan je met dropshipping je eigen producten gaan promoten waardoor je zelfs meer producten gaat verkopen. 

Als je een goede winstmarge hebt zal je wel veel geld kunnen verdienen als je je producten goed promoot. 

Verschil tussen affiliate marketing en dropshipping

Hier gaan we het verschil bespreken tussen dropshipping en affiliate marketing. 

DropshippingAffiliate marketing
Kan zelf je eigen webwinkel opzetten Verwijs bezoekers naar een webwinkel
Kan zelf prijzen bepalen en winstJe krijgt een klein commissie van de prijs
Kan snel beginnen als je genoeg geld hebtKan met weinig geld beginnen
Jij bent verantwoordelijk voor klantenserviceJij hoeft niets met klanten te maken
Problemen met producten zijn jouw probleemProblemen en andere dingen komen niet bij jouw maar het bedrijf die jij promoot. 

 

Dit zijn de punten die horen bij de twee bedrijfsmodellen. Je kan meteen zien dat er plus en minpunten zijn voor beide. 

Jij kan bijvoorbeeld met affiliate marketing niet snel beginnen maar je hoeft niets met klanten te maken hebben. 

Met dropshipping kan je wel heel snel beginnen met geld maken maar je moet wel zorgen dat je webwinkel er goed uitziet en dat je klantenservice goed is. 

Als het gaat om het beginnen met beide moet je bij dropshippen meer geld uitgeven om goed te beginnen. 

Met affiliate marketing kan je al beginnen met 250 euro of minder. Met 250 euro kun je een goede cursus voor affiliate marketing kopen en een website opzetten om goed te starten. 

Een goede training is cruciaal met alles wat je wilt doen. Als je niet leer van iemand die het al eerder heeft gedaan zal je nooit goed leren wat je precies moet doen en hoe. 

Afbeeldingsresultaat voor start working

Wat is handig voor jou om te beginnen

Zo wat is precies de beste keus om te beginnen. Aan het eind van de dag hangt het af van als je geld hebt of niet. 

Als je geld hebt en je wilt snel beginnen met ondernemen dan is dropshippen je beste keus. Je zal geld moeten hebben voor een training en je moet geld hebben voor je webshop en ads. 

Met dropshippen moet je genoeg geld hebben om te starten. Denk eraan dat dropshippen is het beginnen van een bedrijf en ondernemen. Je moet je inschrijven bij de kvk en je moet aan de slag gaan met boekhouden en meer. 

Bet dropshipping heb je meer kans om voor een lange termijn een goed bedrijf op te starten en met affiliate marketing kan dit ook maar is wat moeilijker als je het niet goed doet. 

Nu gaan we het hebben over wanneer je moet beginnen met affiliate marketing. Als je wilt beginnen met online ondernemen en je hebt niet veel geld dan is affiliate marketing je beste keus. 

Affiliate marketing kan je al starten met 250 euro of minder. Met deze geld kun je een cursus kopen en een website opzetten om te starten. 

Je zal wel veel moeten schrijven en als alles goed gaat zal je binnen een aantal weken al resultaten zien. 

Als je echt wilt beginnen dan raden we je aan om een cursus aan te schaffen om goed te leren alles wat je kan doen met affiliate marketing. Zo zal je succesvol beginnen en niet blind beginnen zonder enige kennis. 

Wat zijn de kosten van affiliate marketing

Nu gaan we dieper de kosten bespreken van affiliate marketing en dan over dropshipping. 

Met affiliate marketing hoef je soms maar een keer voor een cursus te betalen. Een heel goede cursus kan tot 200 euro of minder kosten en dit zal je alles leren wat je moet weten om te beginnen. 

Soms heb je cursus die je per maand moet betalen en deze zijn ook heel handig. Je krijg dan elke maand nieuwe informatie die je zullen helpen om zelfs meer te groeien en sneller. 

Daarnaast zal je per maand rond de 2 tot 3 euro moeten betalen om een website online te hebben. Dit is ontzettend goedkoop als je het vergelijk met dropshipping. 

Verder zal je de geld dat je hebt geïnvesteerd in jezelf terug verdienen met je websites en je promotie van producten. 

Ik was heel bang in het begin om geld uit te geven en aangezien ik niet aan het werk was kon ik dat niet uitgeven. 

Maar nadat ik was begonnen met verdienen had ik een cursus gekocht en hier kreeg ik zoveel meer informatie en trainingen dat ik meteen spijt had dat ik het niet eerder had gekocht. 

Wat zijn de kosten van dropshipping

De kosten van dropshipping zijn hoger dan met affiliate marketing. Als je kijk naar de kosten van trainingen cursus in Nederland zal je zien hoe duur het is om te beginnen met dropshippen. 

Het is wel zo dat je met dropshippen meer geld kan maken dan met affiliate marketing. Dit komt omdat dropshippen echt een bedrijf starten is. 

Dropshippen is gewoon een bedrijfsmodel dat het makkelijker maakt om een webshop te starten omdat je geen voorraad thuis moet hebben. 

Dropshippen raad ik aan voor mensen die geld hebben of die al een budget hebben en graag een bedrijf willen starten online. 

Hier zie je een voorbeeld van de kosten van een Nederlandse dropshipping cursus.

kosten van dropshipping cursus

Dit is een van de bekendste dropshipping trainingen in Nederland. Deze zijn super duur maar leggen wel goed uit wat je moet doen met dropshipping.  

Affiliate marketing en dropshipping review

Mijn review over affiliate marketing en dropshipping 

We hebben over beide gepraat en beide hebben plus en minpunten. Maar nu gaan we het hebben over affiliate marketing vs dropshipping direct. 

Wanneer kies je affiliate marketing: 

Als je nog jong bent en je wilt even testen wat je online kan doen dan raad ik aan om te beginnen met affiliate marketing. 

Als je even wilt starten met online ondernemen maar je wilt niet veel geld uitgeven dan is affiliate marketing je beste keus. 

Je begin met weinig geld en je zal zeker geld maken als je alles goed doet. Het is niet zo dat je binnen enkele weken super rijk gaat worden. 

Je zal wel een verschil zien en je zal langzaam meer en meer geld maken online met affiliate marketing. 

Wanneer kies je dropshipping:

Als je echt serieus bent om online te ondernemen en je wilt ook met een bedrijf starten dan is dropshipping een goede keus. 

Dropshippen is een perfecte manier voor als je een echt bedrijf online wilt hebben. Je kan producten van leveranciers in je webwinkel zetten en je kan zelf de prijs zetten voor wat je deze wilt gaan verkopen. 

Jij houdt de winst en jij betaald de leverancier de kosten voor het product. Dit is een heel handige bedrijfsmodel voor als je een bedrijf wilt starten voor een lange tijd. 

Wat raad ik aan:

Ik raad aan om te beginnen met affiliate marketing als je helemaal geen kennis hebt over geld verdienen online. 

Met een goede affiliate marketing cursus kun je goed beginnen en zal je een voorsprong hebben op andere mensen. 

Als je zonder een cursus wil beginnen dan hebben wij een gratis e-book voor je waarmee je gratis tips krijgt en een video om te starten met affiliate marketing. 

Leave a Reply