Affiliate Marketing Met Instagram [Tips + Extra Uitleg]

Affiliate marketing met instagram

Als je graag affiliate marketing wilt doen met instagram dat is het van belang dat je weet hoe je dit het beste kan doen. 

Affiliate marketing met instagram alleen kan heel moeilijk zijn als je geen website hebt waar je op producten kan weergeven aan je volgers. 

Affiliate marketing met instagram

Daarom heb ik in deze artikel een geweldige manier voor jou die je kan gebruiken voor als je producten wilt gaan promoten makkelijk en zonder website. 

Wat heel goed is aan deze manier van producten promoten en wat ik je ga laten zien is dat je geweldige pagina’s kan maken met dragen en droppen. Daarnaast kan je ook informatie van je volgers opslaan waardoor je ze later nieuwe producten kan opsturen. 

Meer leren over affiliate marketing en hoe jij kan beginnen in Nederland. Beginnen met affiliate marketing in Nederland kun je nu lezen.

Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing? Affiliate marketing is kortom het promoten van producten van andere bedrijven. Jij kan bijvoorbeeld producten van bol.com promoten en als iemand iets koopt krijg jij een klein commissie hiervan. 

Het geweldige aan affiliate marketing is dat als jij veel producten verkoop is dat je veel commissie kan maken waardoor je veel geld kan maken online.

Hoe kan je starten met affiliate marketing op social media

Als je wilt gaan beginnen met affiliate marketing op instagram of op Facebook dan moet je al wat volgers hebben bij wie je kan promoten. 

Als je geen volgers hebt dan wil je graag beginnen met een website. Dit zal je zeker helpen om meer bezoekers te krijgen. Een website is ook handig omdat je dan meer mensen zal krijgen die je informatie zullen lezen en producten zullen kopen. 

Als je veel volgers hebt dan kan je gebruik maken van landing pages. Dit is een handige methode die je kan gaan gebruiken met email marketing. 

Dit zal je helpen om meer bezoekers te onthouden en deze weer te gebruiken om meer producten te verkopen. 

 

Affiliate marketing met social media

Stel je voor je hebt een instagram pagina waar je praat over fitness en dieet. Als je een link hebt naar je landing page waar bezoekers zich kunnen inschrijven voor een gratis e-book. 

Dan kun je hun email gebruiken om ze meer aanbiedingen te sturen over producten en zelfs een e-book als je deze hebt om te verkopen. 

Als je een instagram pagina wilt beginnen dan moet je dat doen en kiezen voor wat je wilt promoten. Stel je wilt fitness trainingen gaan promoten dan kan jij veel afbeeldingen hebben over trainingen. 

Je moet ook naar andere fitness pagina’s gaan en volgers van die pagina volgen zodat ze jou ook gaan volgen. Dit zorgt ervoor dat je pagina snel gaat groeien en dat je meer volgers krijgt. 

Na dat je instagram pagina een beetje groot is moet je een affiliate programma zoeken. Een affiliate programma hoeft niet lastig te zijn. Je moet eerst weten wat je gaat promoten. 

Jij kan producten van bol.com, cooblue en mediamarkt promoten. Daarnaast zijn er ook een aantal andere affiliate programma’s die je kan toetreden zoals Daisycon en tradetracker waarmee je zelfs meer commissie kan maken. 

Als je een landingspagina wilt maken dan raad ik je aan om even onze gratis email marketing training te bekijken. 

Affiliate marketing zonder website

Als je affiliate marketing zonder website wilt starten dan wil je zeker een landingspagina hebben. Zonder een landingspagina zal je veel moeite hebben met producten promoten en om goed geld te verdienen. 

Afbeeldingsresultaat voor no website

Als je producten wilt promoten zonder een website dan kan je producten direct promoten vanuit instagram. Het is wel zo dat je minder geld gaat maken omdat je niet gebruik maak van een email marketing systeem

Producten promoten vanuit instagram kan op veel verschillende manieren. Je in me instagram bio producten zetten. Je kan ook producten op text overlay of op afbeeldingen omschrijving zetten. Of je kan ook producten promoten met kortingscode en betaalde promotie. 

Instagram bio – landing page

Als je producten wilt gaan promoten via je instagram bio dan zal het handiger zijn als je een landingspagina hebt. 

Instagram afbeelding van bio link

Een link die direct naar de product verwijs is niet goed voor jou omdat je niet veel geld zal maken. Als jij jouw volgers gratis aan de bedrijf geef zal je veel spijt hebben na een lange tijd. 

Je zal nieuwe volgers moeten hebben om meer producten te verkopen en je zal ook minder verkopen dan als je een landingspagina zal hebben. 

Als jij jouw volgers gratis aan een webwinkel geef zullen zij nieuwe producten aan je volgers aanraden en zal jij later geen extra commissie maken. 

Text overlay 

Daarnaast kan je ook met text overlay je producten promoten. Als je video’s en nieuwe afbeeldingen post in je story dan kan jij je affiliate links in een tekst zetten. 

Dit zie je vaak bij fitness niche mensen en mensen die andere promoten door links te zetten op de afbeelding die ze posten. 

Afbeeldingsresultaat voor Instagram text overlay

Text overlay is een geweldige manier om je producten te promoten. Dit is omdat je meteen na een video review over een product meteen het product ook kan promoten met een text overlay. 

Coupons

Coupons zijn ook een uitstekende keuze om te promoten. Als jij kortingsbonnen krijg voor een affiliate programma of er is een speciale aanbieding. Dan kan jij deze producten promoten met je volgers als het gaat over jouw niche. 

Afbeelding omschrijving

Ook zoals bij text overlay kan jij met afbeelding omschrijving je links ook promoten. Dit is heel handig voor als je naast je story ook afbeeldingen wilt uploaden met een affiliate link. 

Afbeeldingsresultaat voor instagram image description link

Met de text overlay kan je die vaak alleen in je story zetten en als je naast je story ook afbeeldingen wilt gaan uploaden met affiliate link dan is afbeelding omschrijving een goede keus. 

Betaalde promotie 

Als je niet elke dag steeds weer opnieuw afbeeldingen wilt gaan uploaden of producten promoten dan kan jij betaalde promotie doen. 

Betaalde promotie - Google ads en facebook ads

Dit is heel handig voor als je genoeg hebt verdiend en je wilt graag hoger gaan met verdienen. Je zal dan investeren met wat je gemaakt hebt in ads om meer geld te maken met instagram. 

Ook is het handig om dit te doen met Facebook omdat Facebook zitten er meer mensen die aankoop doen. Betaalde promotie is heel handig voor als je al genoeg verdiend per maand met instagram. 

Voordelen 

Zo wat zijn de voordelen van affiliate marketing met instagram. Ten eerste natuurlijk hoef je geen website te hebben waarop jij de producten promoot. 

Affiliate marketing voordelen

Je hoeft niet non stop artikelen te schrijven voor bezoekers omdat jij al genoeg volgers hebt en nieuwe zal krijgen.  

Het is makkelijk te promoten via verschillende aspecten van instagram. Via afbeeldingen, Text overlay en betaalde promotie. 

Nadelen

Nu ga ik het hebben over de nadelen van affiliate marketing met instagram. Instagram is wel goed om producten te promoten maar niet het beste. Als je niet genoeg volgers hebt zal je het moeilijk hebben met promoten. 

Om nieuwe volgers te krijgen kan het moeilijk zijn. Het zal ook moeilijk zijn om nieuwe volgers te krijgen die je niet kennen om een product te kopen. 

Het kost veel tijd om een publiek te groeien die je vertrouwen om jouw promotie producten te kopen en te gebruiken. 

Welke producten kun jij het beste promoten

Als je echt wilt beginnen met affiliate marketing in instagram dan zal je wel goed moeten weten welke producten jij het beste kan promoten. 

Ik zal je hier vertellen welke producten jij het beste kan promoten op instagram. Producten die te maken hebben met de volgende niches zijn geweldige producten om te promoten. 

  • Fitness 
  • Mode
  • Gezondheid
  • Instrument 
  • Gaming

Dit zijn geweldige niches waarvan je geld kan maken en een publiek groep kan opstarten op instagram. 

Dit kan makkelijk zijn als jij al kennis hebt in een van deze niches. Als jij veel naar de sportschool gaat dan kan je makkelijk fitness kiezen. 

Je kan een instagram pagina maken waarin jij afbeeldingen en foto’s van je fitness sessies in kan zetten en je voortgang kan delen. 

Verzend je bezoekers naar een landing page

Jij kan vervolgens aan je volgers laten zien welke producten jij gebruikt en ze in je mailing list krijgen om ze nieuwe producten aan te bieden in de toekomst. 

Afbeeldingsresultaat voor landing page

Dit is een heel sterke manier omdat jij dan de kracht zal hebben omdat jij je klanten behoudt en niet de webwinkel die jij promoot. 

Met email marketing kan je makkelijk en snel groeien als jij je volgers via je landingspagina naar de product stuurt. 

Email collecting 

De reden dat jij je volgers eerst door een landingspagina naar de product wilt sturen is omdat jij ze als klanten wilt houden. 

Als jij je volgers direct naar een webwinkel stuur zullen zij hun email bewaren en ze steeds nieuwe producten aanbieden waardoor jij geen commissie voor dit zal krijgen. 

Als jij je volgers/klanten behoud met email zal jij ze nieuwe aanbiedingen sturen en zal jij zelfs meer commissie maken dan normaal.

Dit is email marketing en dit wordt door vele instagram influencers gedaan die veel geld online maken. Soms hebben ze zelfs een extra website waarop ze meer informatie geven over producten voor hun volgers.  

Producten die jij zelf al gebruikt

Ik raad je aan om producten te promoten die jij al gebruikt. Dit zal het makkelijker maken voor je om deze te promoten. 

Jij gebruik deze producten al zeker voor een tijdje en zal je ze dus goed kennen. Jij kan makkelijk een video review maken om YouTube en ook zo geld maken. 

Vervolgens kan jij deze via instagram delen waardoor je zelfs meer bezoekers zal krijgen en misschien ook meer commissie. 

Leave a Reply