Affiliate marketing in nederland – Voor beginners

Wat is affiliate marketing

Wat is affiliate marketing 

Wat is affiliate marketing en wat is de betekenis ervan? Dit is een vraag die veel wordt gezocht en deze zullen we hier beantwoorden. 

Lees tot het einde voor een gratis e-book over affiliate marketing en hoe je ermee kan beginnen. In deze e-book geven we ook aan welke de beste bedrijven zijn om te promoten die hoge commissie uitgeven. 

Affiliate marketing is wanneer je producten van andere gaat promoten. Dit kan in veel manieren en het gaat erom dat mensen via jouw link naar de webwinkel van een bedrijf gaan en iets kopen. 

Een klein voorbeeld. Stel je bent een affiliate van bol.com en je wilt graag een koptelefoon promoten. Je wilt deze koptelefoon graag via instagram promoten omdat je veel volgers hebt. 

Gratis artikel met hoe jij kan beginnen met affiliate marketing. 

Wat je dan gaat doen is dat je naar bol.com website gaat en je gaat inschrijven voor hun affiliate programma. 

Je komt dan vervolgens in de dashboard van affiliates waar je alles kunt zien over je promotie. Daarin kun je ook links maken die linken naar een product maar dan met jouw ID. 

Dit is namelijk heel belangrijk omdat bol.com track via jouw ID wat je verkoopt. Zo kunnen ze je commissie bepalen. 

Ja, je commissie is een deel van de totale prijs van een product. Zo kan je 4% van een product krijgen en soms wel tot 50% in sommige affiliate programma’s. 

Hoe kan je geld verdienen met affiliate marketing in 2019

Hoe kan je geld verdienen met affiliate marketing

Zo je wilt graag weten hoe je geld kan verdienen met affiliate marketing. Zoals hierboven al verteld kan je geld verdienen met affiliate marketing door producten van bedrijven te promoten. 

Ontzettend veel bedrijven maken gebruikt van affiliate marketing waardoor je een heel groot variatie van producten hebt die je kan gaan promoten om geld te verdienen. 

Bedrijven zoals Bol.com, Coolblue, Mediamarkt en veel andere bedrijven hebben een affiliate programma. Je kan je aanmelden om producten van deze bedrijven te gaan promoten en zo kan je geld verdienen met affiliate marketing. 

Hoe werkt affiliate marketing - uitleg

Hoe werkt affiliate marketing – uitleg 

Ik schrijf steeds dat je met affiliate marketing moet gaan promoten. Maar hoe werkt affiliate marketing precies naast dat. 

Ik ga je nu uitleggen hoe je affiliate marketing kan gaan promoten en welke stappen je moet nemen om het goed te doen. 

Ik doe affiliate marketing voor al 2 jaar maar niet super serieus en ik weet wel een beetje van hoe het gaat en hoe het werkt. 

Als je graag wilt beginnen met affiliate marketing is het belangrijk dat je een website gaat maken over een bepaalde niche die je leuk vindt. 

Affiliate marketing website leren maken

Leer om een website te maken makkelijk en goedkoop. 

Dit kan gaan over schoenen voor vrouwen, kettingen voor mannen, leren koken en veel andere dingen waarin je geïnteresseerd bent. 

Het is wel belangrijk dat er een markt is voor wat je wilt gaan promoten zodat je ook producten kan vinden die erbij passen.

Een niche kiezen is heel lastig voor sommige en daarom hebben wij een artikel speciaal voor mensen die graag willen weten hoe ze dit kunnen doen. 

Hoe kies je een niche die bij je past en waarmee je geld kan maken in 2019.  Hier bespreken we een aantal niches die zeer goed zijn om geld te maken en ook belangrijke punten die cruciaal zijn om geld te maken met je website. 

Affiliate marketing vs dropshipping

Affiliate marketing vs dropshipping

Het is wel logisch dat velen zich afvragen: Wat is beter affiliate marketing of dropshipping. Daarom hebben we hier affiliate marketing vs dropshipping. Welke van deze twee is beter en welke moet jij kiezen. 

Als je niet veel geld hebt en je wilt beginnen met geld verdienen online dan zou ik affiliate marketing adviseren. 

Beginnen met affiliate marketing is heel goedkoop en je kan al starten met rond de 30 tot 50 euro voor een website die een heel jaar duurt. 

Daarnaast met een cursus die je uitleg hoe het werkt en wat je het beste kan doen. Dit zijn de enige investment dat je moet doen om goed te beginnen. 

Je wilt niet na een aantal jaren stoppen of nieuwe dingen uitvinden dat je eerder zou willen weten en daarom is een affiliate marketing cursus belangrijk. 

 Als je graag een echte bedrijf wilt starten en je wilt producten gaan verkopen en een merk voor jezelf starten dan is dropshipping een betere keus. 

Denk eraan dat je met shopify wel rond de 30 euro per maand zal moeten betalen en daarnaast ook betalen voor advertenties. 

Shopify is wel makkelijker om te starten maar wel ietsjes moeilijker om winst te maken in het begin omdat zoals met elke bedrijf moeten klanten wel je merk kennen en ook vertrouwen hebben op wat je verkoopt. 

Om goed te kunnen dropshippen heb je wel genoeg geld nodig om shopify maandelijks te kunnen betalen en ook om advertenties te kunnen draaien op Facebook om meer klanten te krijgen. 

Ook heb je een zeer goede dropshipping cursus omdat dropshipping meer ingewikkeld is dan affiliate marketing en als je niet in een goede cursus investeert dan kan je later geld verliezen met ads. 

Als je met dropshipping wilt beginnen voor een goedkopere prijs. Bekijk hier onze artikel over hoe je kan starten met dropshipping voor een lage prijs

 

Affiliate programma’s in Nederland

Als je wilt beginnen met affiliate marketing in Nederland heb je ook Nederlandse affiliate bedrijven nodig die je kan gaan promoten. 

Een aantal bedrijven die je kan promoten zijn:

Bol.com 

Coolblue

Mediamarkt

Er zijn nog vele andere bedrijven die zeer hoge commissie aan je geven voor als je hun producten promoot. Zo kan je 30% commissie of hoger verdienen door alleen maar producten te promoten. 

Dit is eigenlijk heel chill omdat je niet met klantservices hoeft te gaan werken of met boze klanten die soms een refund willen. Dat kunnen de bedrijven wel doen. Jouw taak is om bezoekers naar ze toe te sturen.

Wij hebben een gratis e-book die je precies vertelt hoe je met affiliate marketing kan beginnen. Check het hieronder.  

Is dit een goede manier van geld verdienen vanuit huis in 2019?

Is affiliate marketing een goede manier om geld te verdienen vanuit huis in 2019? Ja, zeker is affiliate marketing een van de beste manieren om geld te verdienen. 

Affiliate marketing is er al jaren en zeker gaat het nooit weg omdat er steeds nieuwe bedrijven worden gestart en er steeds nieuwe producten worden gemaakt. 

Geen een bedrijf wilt veel tijd besteden in het promoten van eigen producten en willen graag focussen op iets anders en daarom willen ze dat affiliate marketeers deze producten promoten voor een commissie. 

Mijn affiliate marketing review

Ik was 2 jaar geleden begonnen met affiliate marketing. Deze jaren heb ik 2 sites gemaakt waarin ik producten promoot. Ik doe het niet zeer veel maar af en toe wanneer ik tijd heb en ik moet eerlijk zeggen dat de resultaten echt geweldig zijn. 

Op sommige maanden maak ik 200 euro en op andere maak ik 700 euro en dit is maar van 2 websites die ik heb gemaakt. 

Het is niet super gek veel maar het is wel geld dat je maakt zonder dat je veel hoeft te doen. Als je 2 tot 3 artikelen per week schrijf op je website zal je langzaam zien dat je commissie zal verdienen en dat je extra geld zal maken. 

Dit zal je zeker motiveren om door te gaan zoals het bij mij heeft gedaan waardoor ik die nog steeds doe.  

Er zijn nog vele andere bedrijven die ik promoot maar deze zal ik niet hier vertellen maar in de gratis e-book die ik voor jullie hebt. Dus schrijf je in hierboven en neem je gratis e-book zodat je meteen goed kan starten. 

Hoeveel kan je verdienen met affiliate marketing

Hoeveel kan je verdienen met affiliate marketing. Deze vraag is heel moeilijk te beantwoorden omdat hoeveel je ermee verdiend hangt af van hoeveel werk je erin gaat stoppen. 

Affiliate marketing is zoals elke andere model als het gaat om geld verdienen. Als je begin met een bedrijf zal je vaak geen geld maken de eerste paar maanden. 

Dit komt omdat je veel tijd erin moet stoppen en ook de werk moet doen. Daarom is het zo dat je met affiliate marketing pas na een aantal maanden resultaten zal zien. 

Als je echt alles wilt leren over affiliate marketing en je wilt graag beginnen dan raad ik je aan om de gratis e-book te nemen. 

Deze zit aan de rechterkant van de informatie bovenaan.

Hier bespreken we een aantal bedrijven die goed zijn om te promoten en hoe je kan starten. We leggen je stap voor stap uit hoe je een website kan starten en welke de goedkoopste hosting zijn om te beginnen. 

Leave a Reply